La CUP informa que no ha arribat a cap acord bilateral amb CiU en relació amb la consulta del 9N

Nacional

Davant de les declaracions que ha fet aquest matí el conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, segons el qual hi […]


Davant de les declaracions que ha fet aquest matí el conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, segons el qual hi hauria un pre-acord amb la CUP per garantir el 9N, volem manifestar el següent:

– Des de dimecres passat arran d’una crisi provocada per la desconfiança i l’excés de tacticisme, la CUP ha treballat per reforçar les garanties del 9N, en base al document que va presentar a la reunió de dilluns al Palau de Pedralbes i partint de la base, que ERC  va afirmar públicament que si s’incorporaven els 11 punts, la consulta s’apropava prou als seus plantejaments.

– La CUP ha mantingut converses multilaterals, intensa i especialment amb ERC, a fi i efecte de blindar el 9N en base a les 11 propostes plantejades al Govern: de les quals, aquest n’ha acceptat 8  plenament, n’ha rebutjat una (la relativa a la creació d’una Conselleria de la Consulta) i ha proposat refondre els dos darrers punts, cabdals per a la CUP, atès que són les que bloquen la possibilitat, en cas d’ofensiva estatal contra el dret a decidir, de prendre decisions unilaterals, i que queden supeditades, ara, al debat previ i compartit a la recerca d’alternatives per seguir garantint el 9N. En tot cas, la CUP segueix instint en que la única via és la desobediència.

– Les bases comunes de l’acceptació de les condicions acceptades generen, efectivament, una taula de perfil tècnic, des del compromís actiu i ferm de la CUP amb la voluntat majoritària del nostre poble. En aquest sentit, es tracta d’un espai de coordinació tècnica per redoblar les garanties del 9N, garantir-ne la màxima capil·laritat arreu del territori i oferir el màxim ressò, la màxima participació civil i social per a què el 9N faci irreversible el camí cap a la plena llibertat política. Les tasques per implementar aquestes garanties (comunicació clara i diàfana, capil·laritat de les urnes arreu del territori, supervisió internacional, entre d’altres) han de començar immediatament.

– La CUP insisteix, novament i com ha fet des del primer dia, que el  9N ha de constituir un desafiament democràtic, obert i massiu a l’Estat espanyol, en base a la desobediència contra qualsevol imposició i que es torni com un ‘boomerang’ a la negació del dret a l’autodeterminació del nostre poble.

– Respecte el debat obert sobre llistes unitàries, la CUP es reafirma en la seva posició, atesa la pluralitat i complexitat del país i del mateix independentisme i es referma, avui per avui, en fer del 9N un nou pas cabdal i decisiu: la consulta és irreversible, imprescindible i irrenunciable.

20 d'octubre de 2014