La CUP insisteix en que cal que els alts càrrecs es rebaixin el sou de forma general i més enllà de la crisi sanitària

Nacional

Les diputades de la CUP al Parlament de Catalunya i al congrés dels Diputats espanyol insisteixen amb la necessitat de rebaixar el sou de tots […]


Les diputades de la CUP al Parlament de Catalunya i al congrés dels Diputats espanyol insisteixen amb la necessitat de rebaixar el sou de tots els alts càrrecs més enllà de la crisi de salut pública i defensen que la mesura aprovada a la mesa del Parlament de Catalunya en relació a les dietes i desplaçaments s’apliqui de forma generalitzada i tingui caràcter retroactiu des de l’inici del confinament. 

En aquest sentit i entenent que la mesura adoptada en relació a l’import de les dietes cobrades durant el mes de març és personal, la CUP va traslladar a través d’una carta al president del Parlament, Roger Torrent, i a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la necessitat d’estudiar una fórmula perquè la mesura s’apliqui de forma generalitzada i sigui obligatòria per la resta de forces parlamentàries. 

Per aquest motiu, els anticapitalistes proposen que es reassignin les retribucions, amb una lògica finalista, per reforçar la sanitat pública en aquest context d’emergència. Ara mateix, la reducció d’aquesta part de retribucions sense un ús finalista enviaria aquesta gran quantitat de diners al romanent del Parlament, cosa que suposaria una mesura simplement estètica.

Pel que fa a les indemnitzacions percebudes pels diputats i diputades de la CUP durant el mes de març, es destinaran a projectes de suport comunitari i emergència social que s’han impulsat des del territori, relacionades amb la sanitat pública, l’habitatge i l’àmbit sociolaboral. 

Les organitzacions perceptores tindran l’obligació d’explicar en què s’han gastat els diners, fent una relació de conceptes de despeses que sumin la quantitat de diners aportada i una petita memòria explicativa del projecte/activitat en el termini de 6 mesos després de rebre els diners. Tota aquesta informació es publicarà de forma conjunta a la web de la Candidatura d’Unitat Popular

 

3 d'abril de 2020