La CUP insisteix en la necessitat de celebrar una cimera per afrontar l’ofensiva antidemocràtica de l’estat espanyol

Nacional

Per l’esquerra independentista cal «definir, ampliar i accelerar» el procés i això passa «per la celebració un referèndum d’independència malgrat l’oposició de l’estat espanyol».


Arran de la nova sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra les estructures d’estat catalanes i de la nova exhibició autoritària del Ministeri de l’Interior amb la reobertura del CIE malgrat el massiu rebuig a aquestes instal·lacions, la CUP ha insistit avui en la celebració d’una cimera per tal d’afrontar l’ofensiva antidemocràtica de l’estat espanyol.

Per la CUP es fa imprescindible celebrar una cimera entre les forces polítiques sobiranistes per tal d’abordar aquesta ofensiva i bastir un front ampli per tal d’avançar cap una resolució democràtica al conflicte que enfronta Catalunya amb l’Estat espanyol. L’esquerra independentista considera que, vistos els resultats de les eleccions espanyoles del 26 de juny, cal que totes les forces polítiques sobiranistes centrin els seus esforços en habilitar una resolució unilateral al conflicte. Per la CUP, cal «definir, ampliar i accelerar» el procés i això passa per la celebració un referèndum d’independència malgrat l’oposició de l’estat espanyol.

La setmana passada la CUP va celebrar una conferència de premsa a la plaça del Rei de Barcelona  amb càrrecs electes municipals i nacionals, fent una crida a celebrar una cimera per abordar el «com i quan» es celebrarà un referèndum unilateral d’independència.

La diputada Anna Gabriel va apuntar que «les forces polítiques que haurien de ser convocades a aquesta cimera són totes les que conforme Junts pel Sí, CUP, CSQP i En Comú Podem, forces polítiques que s’han mostrat partidàries de la celebració del referèndum». Gabriel també va assegurar que «la demanda d’un referèndum no només pertany als independentistes, sinó que també és patrimoni d’altres forces polítiques i socials que no se’n declaren, o que són partidaris d’altres formes d’estat, federalistes i unionistes democràtics». Per la diputada independentista «aquest és el repte que se’ns obre; generar un espai d’aliances per tal que totes les que entenem que el 26J ha tancat una possibilitat de democràcia a l’Estat, treballin per generar democràcia en el marc català.»

Per altra banda, el diputat Benet Salella va assegurar que la CUP té «la voluntat clara exercir l’autodeterminació» abans de finalitzar «aquesta legislatura excepcional» i que «posar data a un referèndum unilateral i vinculant d’independència pot esvair moltes de les desconfiances que avui hi ha sobre la taula. Cal generar un escenari de democràcia per seguir construint democràcia». Per Salellas «sense alternativa de canvi a l’Estat, sense una alternativa democràtica que obri les portes a un referèndum acordat amb l’Estat, l’amplíssima majoria sobiranista al Parlament de Catalunya té l’obligació de buscar una alternativa factible ara i aquí per exercir el dret a l’autodeterminació com més aviat millor».

«Aquest referèndum, unilateral per necessitat, ha de comptar amb la determinació de l’entramat institucional de la Generalitat de Catalunya, i per tant, Govern i Parlament, han de bolcar-se que sigui celebrat amb totes les garanties.» va reblar el diputat gironí.

8 de juliol de 2016