La CUP lamenta la mort d’Heribert Barrera

Nacional

La CUP vol expressar el condol als familiars, amics i companys d’Heribert Barrera i Costa, ex-President del Parlament de Catalunya i ex-president d’Esquerra Republicana de […]


La CUP vol expressar el condol als familiars, amics i companys d’Heribert Barrera i Costa, ex-President del Parlament de Catalunya i ex-president d’Esquerra Republicana de Catalunya.

 Barrera ha estat un dels darrers representants polítics que havien viscut l’experiència de la Catalunya republicana i autònoma, els valors de la qual han guiat el seu compromís patriòtic. Un compromís que va portar-lo a prendre una decisió arriscada, tornant de l’exili el 1952 per combatre la dictadura feixista i reorganitzar el seu partit.

 Tot i la seva avançada edat, Barrera ha exhibit una lucidesa i una coherència admirables en moltes de les seves intervencions públiques, i ho ha fet fins al darrer moment. D’uns anys ençà, s’ha sumat a les veus d’aquelles persones que, tot i provenir de diferents trajectòries del catalanisme, han acabat veient la independència com a única sortida viable per al poble català.

 Com a exemple de dignitat i compromís, lamentem la seva mort, alhora que desitgem que el seu record es mantingui viu.

29 d'agost de 2011