CUP Martorell: 4 persones seran jutjades després de la visita d’Acebes a la vila

Nacional

El proper 26 de juny quatre veïns de Martorell seran jutjats en relació als esdeveniments del 10 d'octubre de 2006, on el dirigent del Partido […]El proper 26 de juny quatre veïns de Martorell seran jutjats en relació als esdeveniments del 10 d'octubre de 2006, on el dirigent del Partido Popular Angel Acebes va visitar la ciutat de Martorell.

Arrel de la concentració de rebuig espontània protagonitzada pel veïnat de Martorell, quatre persones seran jutjades acusades de desobedència i desacatament a l'autoritat. Aquest judici és la culminació d'un esperpèntic procés, farcit de farses i de mentides, orquestrades pels mitjans de comunicació i la classe política martorellenca i catalana. Davant d'aquesta escena final del sainet, la CUP de Martorell vol fer públic que:

1. Els quatre veïns de Martorell que seran jutjats el proper 26 de juny són el cap de turc escollit per la policia espanyola per reprimir el Martorell rebel i lluitador que es mobilitza contra el feixisme.


2. Aquest judici farsa no té cap sentit. Un judici així sols tindria

sentit si al banc dels acusats hi fossin els membres de la Guardia

Civil i el regidor del Partido Popular de Badalona, Garcia Albiol,

únics autors de les agressions que van existir aquell vespre a la Plaça

de les Cultures de Martorell.

3. La CUP de Martorell no entendrà cap altra sentència que no suposi

l'absolució dels quatre martorellencs. Malgrat tot, coneixedors dels

interessos de la justícia en la criminalització de les idees, des de la

CUP som conscients que la sentència pot ser inculpatòria per als quatre

martorellencs. De ser així, la CUP destinarà tots els seus recursos

humans i materials per fer extendre la solidaritat i la denúncia.

4. La CUP defensa la mobilització com a eina per plantar cara al

feixisme i cridarà a participar en aquelles activitats que defensin

espais d'alliberament.

—————————————————————————————————————–

NOTA DE PREMSA DEL COL·LECTIU RONDA

LA DENUNCIA CONTRA ELS MANIFESTANTS QUE VAN PROTESTAR PER LA PRESENCIA D'ACEBES EN UN ACTE ELECTORAL DEL PP DE MARTORELL EL PASSAT MES D'OCTUBRE ES QUEDA EN UN SIMPLE JUDICI DE FALTES PER DESOBEDIÈNCIA.

AIXÒ DÓNA LA RAO ALS CIUTADANS ENCAUSATS QUE VAN DENUNCIAR DES DEL PRIMER MOMENT UNA MANIOBRA POLÍTICA PER INFLAR ELS FETS.


Els fets es van produir el mes d'octubre del 2006 en un acte preelectoral a Martorell. A l'acte estava anunciada la presència d'Acebes que havia fet declaracions contra els assistents a un partit de la Selecció catalana qualificant-los de terroristes. Aquestes declaracions s'afegien a moltes d'altres en el mateix sentit i, d'una manera espontània, es va fer una concentració davant del Centre Cultural on estava previst el míting polític.

Segons els presents, a la concentració hi van anar tota mena de ciutadans, inclosos joves representants de grups independentistes. La intenció era protestar contra la presència d'Acebes a Martorell.

Els polítics del PP van poder entrar sense impediments a la sala i fer el seu míting. No obstant això, Piqué va insistir en demanar reforços a la Guardia Civil per poder-ne sortir. Assegurant que corrien alguna mena de perill.

Els encausats afirmen que va ser la presència d'aquests reforços i l'actitud provocadora d'alguns membres del PP que van intentar agafar les pancartes els que van provocar alguns moments de tensió. Moments que van ser aprofitats pels dirigents del PP per fer declaracions totalment distorsionades dels fets. Declaracions que van ser repetides un i altre cop pels mitjans de comunicació.


Crida l'atenció l'atestat elaborat per la Guardia Civil sobre els fets per les seves dimensions: es van identificar una trentena de ciutadans i es va arribar, fins i tot, a practicar proves d'ADN.

L'acusació era de "delito contra el orden público, atentado contra la autoridad, resistencia i desobediencia". Es parlava de "arma blanca", referint-se a una cullera que feia servir un noi que copejava una cassola, d'un Walki talki, per un Bluetooth que portava un altre…etc.

Ara, amb la decisió del jutge de jutjar a aquests 4 ciutadans, sens dubte escollits amb especial cura entre totes les fotografies efectuades per la Guardia Civil, només per una falta de desobediència queda al descobert que es van inflar els fets per treure'n un profit polític.

Curiosament Acebes havia assegurat aquell mateix matí, en una trobada amb regidors del PP: "se ha diseñado un plan contra el Partido Popular, cuando se siembran vientos al final se recogen tempestades", en al·lusió a la campanya del PSC. "Con una agresión, una descalificación contra el PP acaban ocurriendo acontecimientos en los que se multiplica la agresividad", va afegir profèticament.

22 de juny de 2007