La CUP de Mataró encapçala la queixa municipal contra la retallada del PIRMI

Nacional

A instàncies de la CUP tots els grups municipals de Mataró han acordat que el consistori mataroní faci arribar al Govern de la Generalitat una […]


A instàncies de la CUP tots els grups municipals de Mataró han acordat que el consistori mataroní faci arribar al Govern de la Generalitat una queixa per les restriccions imposades als ciutadans per poder percebre la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI).

A la carta els grups volen expressar la seva protesta pel fet que no s’hagi comptat amb l’experiència ni amb la col•laboració dels ens locals i dels professionals que treballen directament amb els ciutadans perceptors d’aquest ajut d’emergència. A més volen criticar que el procediment del govern s’hagi realitzat durant l’agost, en ple període vacacional, cosa que ha dificultat als ciutadans de poder informar-se i realitzar gestions i alhora ha generat un estrès innecessari als serveis socials i ales persones benficiàries del PIRMI.

El Grup Municipal de la CUP agraeix als treballadors de Benestar Social de la ciutat el sobreesforç realitzat per tal d’atendre els ciutadans afectats i garantir que tothom qui té dret a aquesta percepció la pugui cobrar. A Mataró hi ha 993 ciutadans perceptors del PIRMI i durant l’agost i malgrat les vacances els serveis socials n’han atès 762.

La CUP valora molt negativament aquesta acció del Govern de la Generalitat tant per les maneres, aprofitant quan els ciutadans fan vacances i els serveis socials s’adapten al ritme estival, com pel fons de la qüestió. En aquest sentit, si un dels objectius declarats és la lluita contra el frau, nosaltres pensem que en lloc de començar pel petit frau que puguin cometre els més pobres i necessitats caldria començar pel gran frau fiscal, el de les grans empreses, grans bancs i grans fortunes d’aquest país. Quan encara és recent l’escàndol del cas Millet i el perdó de l’impost de successions per a les grans fortunes accions com la d’aquest estiu contra els ciutadans exclosos del mercat laboral i del sistema són una mostra més de l’actual política neoliberal que penalitza els més necessitats.

31 d'agost de 2011