La CUP de Mataró vol explicacions per la suspensió de l’OCA i demana que es pugui fer festa el proper cap d’any

Nacional

L’organització de l’Operació Cap d’Any (OCA), ha hagut de suspendre la festa popular de cap d’any que s’havia celebrat durant els dos darrers anys a […]


L’organització de l’Operació Cap d’Any (OCA), ha hagut de suspendre la festa popular de cap d’any que s’havia celebrat durant els dos darrers anys a la ciutat de Mataró, tal com expliquen al seu web (aquí). Els organitzadors de l’OCA atribueixen el fracàs a les dificultats i traves per part de l’Ajuntament, que a falta de 13 dies per a Cap d’Any ha desautoritzat la celebració d’aquest esdeveniment popular. El Grup Municipal de la CUP fa una pregunta i un prec per ser contestats al Ple municipal del mes de gener de 2013.

La ciutat de Mataró pateix una mancança històrica en revetlles i festes populars durant les dates assenyalades. Pensem que qualsevol iniciativa popular s’hauria de potenciar i facilitar per tal d’omplir una mancança que d’altra manera només cobriria un sector privat determinat, amb un model tancat, privatiu i no participatiu.

L’OCA havia esdevingut una iniciativa autogestionada sense ànim de lucre i sense cap despesa municipal que suposava una oportunitat per cobrir una mancança evident de la ciutat. Creiem que no s’ha valorat prou bé l’esforç i la oportunitat que suposa l’organització voluntària d’aquests esdeveniments.

És per tot això que el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular fromula les preguntes següents:

1. El govern tenia i té intenció de facilitar la celebració de la festa de cap d’any organitzada per l’OCA?

2. L’informe policial sobre les anteriors festes de cap d’any a l’OCA estava basat en algun testimoni presencial?

3. Els arguments desaconsellant el local de la Gàbia amb quins informes comptaven?

I formula el prec següent:

1. Que el govern faci explícit el seu suport i el seu compromís per facilitar la realització d’una festa popular el proper cap d’any, i es reuneixi amb els organitzadors de l’OCA.

7 de gener de 2013