La CUP-NCG demana a ERC, Junts i Comuns que se sumin a la proposta que blinda la immersió lingüística

Nacional

La diputada de la CUP-NCG, Nogay Ndiaye, emplaça als partits a obrir el debat a la comunitat educativa per “afrontar conjuntament l’ofensiva judicial contra l’escola”


La CUP-NCG ha emplaçat avui a Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i En Comú Podem a sumar-se a la proposició de llei que blinda la immersió. La diputada de la CUP-NCG, Nogay Ndiaye, en intervencions al ple del Parlament de Catalunya ha demanant a ERC que abandonin la proposició de llei que adapta la legislació lingüística a la sentència del 25%. Ha demanat que es “protegeixin els centres i les direccions de la sentència”  creu que aquest és “el primer pas per obrir un marc de diàleg amb la comunitat educativa i la societat catalana”. 

Ndiaye ha exigit als partits proposants que “no converteixin en llei la sentència del 25%” perquè assegura que “només persegueix acabar amb el model d’escola catalana” i afegeix que aquest model “busca que tot l’alumnat tingui accés a la llengua i la cohesió social”. També, ha interpel·lat al conseller d’educació, Josep González-Cambray, que deixi de ser “dur i inflexible amb els docents i conciliador i pactista amb els que volen liquidar la llengua catalana”. 

L’organització fa aquesta crida després que Junts hagi fet públic que es desvincula de la proposició que havien pactat amb ERC, Comuns i el PSC. Per tot plegat, la CUP-NCG creu que és el moment de demanar a aquests partits que se sumin a l’única proposta que “defensa la immersió” i la llengua catalana. Una proposta que va presentar el passat 23 de març i que demana modificar l’article 14 de la Llei 12/2009 d’educació posicionant el català com “única llengua vehicular i d’aprenentatge” del país. A més, de demanar que s’inclogui un punt per garantir “el principi d’igualtat i no discriminació per raó de projecte lingüístic entre centres educatius”. En aquest sentit, Ndiaye també ha manifestat la necessitat que “el Parlament es posicioni, de manera urgent, al costat dels centres i docents”, en lloc de carregar-los tota la responsabilitat com pretenia el pacte a 4.

 
12 de maig de 2022