La CUP-NCG denuncia que el nou decret per les treballadores de l’administració pública és “trampós”

Nacional

Els cupaires han votat en contra una llei que asseguren té per objectiu “seguir aprofundint en la jerarquia dels funcionaris” i “mantenir la precarietat de les treballadores”


La CUP-NCG ha votat en contra el nou decret llei 14/2022 que ha presentat avui el govern per les treballadores de l’administració pública. Pels anticapitalistes aquesta legislació “és tramposa” perquè consideren que la llei aprofundeix en la “jerarquia dels funcionaris” i manté la “precarietat de les treballadores”. La diputada cupaire, Basha Changue, ha acusat el govern de fer “neteja de treballadores que han aixecat els serveis públics d’aquest país” i que ha assegurat “no podran mantenir ni estabilitzar la seva situació laboral”.

Per aquest motiu, lamenten que el Parlament hagi aprovat una legislació que asseguren que “compra” el marc de l’estat espanyol “alliberant l’administració d’assumir les seves responsabilitats cap a les treballadores afectades“. El Decret parteix d’assumir que l’estabilització d’interins en abús és un greuge amb les funcionàries de carrera i, per tant, busca nivellar les “oportunitats”; per això, restringeix l’accés a la promoció interna als funcionaris nomenats fa mínim dos anys i fa en dues fases la resolució dels concursos de mèrits. Pels independentistes, aquest fet és una “barrera evident perquè les interines abusades no hi puguin accedir un cop estabilitzades”, a més de “generar una ‘borsa trampa’ de funcionaris per nomenaments provisionals de les aprovades sense plaça”. Finalment, també han denunciat que la llei barreja demandes històriques dels sindicats com la promoció interna, “evidentment que la promoció interna és necessària i desitjable, però no a costa dels drets laborals d’altres”, en paraules de Changue. 

Per això, i amb el compromís de la negociació col·lectiva la CUP-NCG han rebutjat l’aprovació d’aquest decret que ha tirat endavant amb els vots d’Esquerra Republicana i els socialistes. “Continuem al costat de les abusades i defensant serveis públics amb condicions laborals dignes i equitatives per a totes les treballadores” ha conclòs Changue en una piulada a les seves xarxes socials

 

 

21 de desembre de 2022