La CUP-NCG promou una jornada de relacions institucionals amb màxims representants de Cuba

Nacional

El Parlament tramitarà una proposta de resolució que promogui la fi del bloqueig polític i comercial que pateix el país


En el marc de treball de l’internacionalisme i la solidaritat amb Cuba, la CUP-NCG ha promogut una jornada de relacions institucionals dels màxims representants de l’Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP) i el vicecònsul de Cuba amb el Parlament de Catalunya. L’objectiu d’aquesta jornada era activar amb caràcter d’urgència diferents iniciatives que permetin obrir noves vies de cooperació i solidaritat entre els dos pobles

 

Durant la reunió que s’ha dut a terme aquest matí al Parlament amb representants dels següents grups parlamentaris ERC, En Comú Podem, Junts i PSC s’ha pactat la tramitació d’una proposta de resolució que promogui la fi del bloqueig econòmic, comercial i financer que està patint Cuba. Una proposta que vol donar resposta al delicat moment que viu el país per les diferents situacions d’emergència que s’han donat després de la crisi de la covid i de desastres naturals. Aquesta proposta es tramitarà a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació, es registrarà conjuntament amb els grups parlamentaris assistents a la reunió i s’acompanyarà de l’informe anual de Naciones Unidas del proper novembre.

 

També, en aquesta trobada s’ha dut a terme una audiència amb la Mesa del Parlament on s’ha arribat al compromís d’organitzar una visita oficial amb el Parlament Cubà. Així com, s’ha instat a promoure diversos projectes de cooperació que permetin obrir possibilitats d’incidència en el nou pla director de l’Agència de Cooperació Catalana. A més, de demanar l’enfortiment de les vies de finançament a través dels projectes que porta a terme Defensem Cuba amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament als ajuntaments.

Des la CUP-NCG creu que aquestes jornades són imprescindibles per demostrar el suport a la societat cubana com a un projecte socialista i resistent al capitalisme en l’ordre internacional actual. Asseguren que per tot plegat seguiran treballant per teixir vincles socials i econòmics que els permeti enfortir la lluita global contra el sistema capitalista i patriarcal que representa Cuba.

20 d'octubre de 2022