La CUP obre el període de campanya de les candidatures per renovar el Secretariat Nacional

Nacional

Pas a pas i com estava previst, la CUP ha iniciat avui el període de campanya per a les persones que es presenten a la […]


Pas a pas i com estava previst, la CUP ha iniciat avui el període de campanya per a les persones que es presenten a la renovació del Secretariat Nacional, i ho ha fet en obert i publicant els perfils i les propostes polítiques de totes les candidatures en una pàgina web http://embranzida.cup.cat. Finalment, s’ha presentat una única llista col·lectiva i set candidatures individuals. Durant les properes setmanes, tots els candidats conjuntament es passejaran pel territori català per presentar-se a les 13 assemblees territorials de l’organització. Tindran tots el mateix temps i els mateixos espais per convèncer la militància; de fet, per reglament no poden fer servir els mitjans de comunicació, ja que es busca que tothom tingui les mateixes oportunitats d’explicar-se. Les votacions es faran entre el 30 de juliol i el 4 d’agost i l’equip resultant es farà públic el 6 d’agost.
 
«Embranzida» és el nom de la pàgina web que presenta les candidatures i la dinàmica electoral cupaire que va arrencar fa setmanes i que avui entra quasi a la darrera fase. Es tracta d’una iniciativa que vol reforçar l’executiva de la CUP des de l’assemblearisme i que ve dels acords aprovats a l’Assemblea Nacional d’Esparreguera del 22 de maig. Les novetats d’Esparreguera en el procés d’elecció del Secretariat respecte al sistema anterior, són que les candidatures ja no són només individuals sinó que 11 dels 15 membres del secretariat es presenten per equips amb un pla de treball i un projecte comú prèviament acordat, que els equips han de presentar almenys un 40% de dones i que la votació es farà telemàticament per fomentar la participació. El sistema de candidatures col·lectives té per objectiu millorar la cohesió de l’equip executiu resultant i la capacitat d’acció política de l’organització, sempre respectant els eixos vertebrals de la CUP, l’horitzontalitat i l’assemblearisme.
15 de juliol de 2016