La CUP de Palautordera es presenta enmig d’una gran expectació

Nacional

Molta expectació en la presentació en públic de la Candidatura d’Unitat Popular a Santa Maria de Palautordera. Poc després de les dotze del migdia d’aquest […]


Molta expectació en la presentació en públic de la Candidatura d’Unitat Popular a Santa Maria de Palautordera. Poc després de les dotze del migdia d’aquest dissabte 12 de març, la sala del primer pis de l’Hostal Turó de l’Home era plena per acollir una presentació que va començar amb l’exposició dels precedents de la CUP de Palautordera. Entre d’altres, es va explicar que la CUP neix de diverses experiències d’autogestió popular, de moviments socials i d’entitats palauenques. Més en concret, es va palesar que la CUP sorgeix més directament ‘de la lluita antiabocador, de la creació del col·lectiu Monambseny i de la realització de l’informe Abocats al col·lapse‘.

A banda d’això, també es va valorar que l’organització de la Consulta sobre la Independència i el treball de PalauDecideix van ser precedents importants per al naixement de la CUP. En aquest mateix sentit, es va comentar que la CUP de Palautordera també naixia de la lluita contra el POUM impulsada per l’actual govern municipal, i a la qual s’hi van oposar més de 600 veïns, 5 entitats i on s’hi va presentar tota una campanya d’al·legacions organitzada per Monambseny i el Grup de Revisió del POUM.

En definitiva la CUP, segons els responsables de l’organització, ‘és la conseqüència de totes aquestes experiències dels diversos moviments ecologistes, juvenils, independentistes, socials i veïnals de Palau’.

Després d’aquesta introducció, una quinzena de veïns de Palautordera que participen de l’assemblea van exposar el seu punt de vista sobre la necessitat d’una Candidatura d’Unitat Popular, i les seves motivacions personals per a participar-hi.

Hi van intervenir joves, dones, pares, mares, jubilats i diversos membres d’entitats palauenques, entre d’altres. Tots i totes han coincidit a assenyalar la CUP com a l’alternativa real i necessària per a construir un poble ‘socialment més just, ecològicament sostenible i nacionalment compromès’.

La presentació i el naixement de la CUP, segons els organitzadors, va constatar ‘la necessitat d’una Candidatura transformadora, horitzontal, transparent i assembleària per trencar amb l’actual situació de la política municipal’.

15 de març de 2011