La CUP participa a la Diada Nacional de Castella a Villalar de los Comuneros

Nacional

La CUP va assistir a la Diada de Castella a la població de Villalar de los Comuneros, on s’hi commemora la derrota d’aquests en contra […]


La CUP va assistir a la Diada de Castella a la població de Villalar de los Comuneros, on s’hi commemora la derrota d’aquests en contra l’absolutisme de Carles I. La diada, que serveix per recordar els i les combatents que van morir per la causa castellana va comptar amb la participació també de delegacions internacionals de Veneçuela, Galiza, Euskal Herria, Aragó i els Països Catalans.

Per part catalana, el regidor de la CUP Eudald Calvo va recordar la crítica situació econòmica que compartim catalans i castellans, va fer èmfasi en la situació especialment crítica que viuen les dones en aquests moments de crisi i va fer una crida a la lluita per canviar aquest sistema econòmic i amb l’Estat espanyol. També va tenir unes paraules per Joan Fuster, l’escriptor de Sueca, del qual enguany es commemoren 50 anys del seu llibre ‘Nosaltres els valencians’.

Luis Ocampo, portaveu de la Izquierda Castellana, va tenir unes paraules d’agraïment per l’estreta amistat entre pobles veïns, remarcant el compromís de l’Esquerra Independentista catalana amb la causa de Castella. Va recordar que hem de desmontar Espanya entre totes i tots.

En l’acte organitzat per Yesca, l’organització política juvenil castellana, hi van ser presents també representants de Maulets, CAJEI i el SEPC.

La CUP sempre hem estat treballant per mantenir bones relacions amb altres nacions oprimides. És amb la solidaritat entre pobles i amb el treball conjunt que ens enfortim i intercanviem experiències per seguir avançant.

Animem a la Izquierda Castellana, en especial a les nostres companyes d’IzCa, a seguir treballant com fins ara per la independència i el socialisme a la nació castellana així com nosaltres ho fem als Països Catalans.

Visca Castella lliure i comunera!
Visca el Països Catalans lliures i socialistes!

Villalar de los Comuneros, Castella, 23 d’abril de 2012

27 d'abril de 2012