La CUP-PR diu no a Sánchez: ‘O són ingenus o ens enganyen. No hi ha via democràtica ni reformes socials sense ruptura amb l’Estat’

Nacional

La CUP Per la Ruptura ha posat de manifest, en el discurs del ple d’investidura celebrat avui al Congrés, que l’estat espanyol és un estat […]


La CUP Per la Ruptura ha posat de manifest, en el discurs del ple d’investidura celebrat avui al Congrés, que l’estat espanyol és un estat irreformable que impedeix la sobirania nacional i social dels pobles. Després d’expressar el no rotund a la presidència de Pedro Sánchez, ha considerat que el conflicte polític de Catalunya amb l’Estat es resoldrà al carrer i es compromet a “seguir treballant per obrir des de baix allò que alguns volen tancar des de dalt”.

La CUP-PR argumenta que aquest ple d’investidura es desenvolupa en unes condicions excepcionals de repressió, de vulneració sistemàtica de drets humans, de terrorisme masclista, de sinistralitat laboral, de crisi climàtica i d’auge i normalització de l’extrema dreta.

L’organització anticapitalista ha defensat avui al Congrés que la proposta d’investidura i de govern no respon a les necessitats dels pobles de l’Estat, ja que no hi ha cap qüestionament del Règim del 78, dels poders de l’Estat o de què suposa per les classes treballadores acceptar i respectar l’estabilitat pressupostària europea.

La CUP-PR considera que només la ruptura permetrà crear un nou marc jurídic que garanteixi una millora real de les condicions de vida de les classes populars. Per això considera que els defensors del pacte “són ingenus o ens enganyen”, com ha argumentat la portaveu, Mireia Vehí.

5 de gener de 2020