La CUP es presenta com l’alternativa necessària al Camp

Nacional

Dissabte al vespre a la Sala Polivalent de La Palma de Reus, dues-centes persones van assistir a la presentació de les candidatura al Camp, en […]


Dissabte al vespre a la Sala Polivalent de La Palma de Reus, dues-centes persones van assistir a la presentació de les candidatura al Camp, en les properes eleccions municipals del mes de maig. Si fa quatre anys, la CUP de Valls va ser la única en presentar-s’hi, aquest any, ho faran la CUP de Montblanc, la CUP de Reus, la CUP de Tarragona i la CUP de Valls. A més, de la candidatura de la CUP d’Ulldecona (el Montsià), que significarà la primera CUP a les Terres de l’Ebre.

L’acte va consistir en la intervenció dels diferents caps de llista a cada municipi, els quals van desgranar els principals problemes que afecten cada municipi i la importància que un projecte com el de la Candidatura d’Unitat Popular entri als seus respectius ajuntaments.

L’acte arrencà amb la intervenció de Gerard Nogués, el qual és regidor de la CUP a l’Ajuntament de Valls des de fa quatre anys. Nogués va reflexionar sobre la importància de l’extensió del projecte de la CUP arreu del Camp i també ho va fer en relació al fet que les CUP són “imprescindibles” perquè als ajuntaments es parli de participació i d’altres temes, que d’altra manera estarien marginats de l’agenda  política.

Nogués va anar seguit de Marc Ferré, candidat de la CUP a Tarragona, on la candidatura es presenta per primer cop. Ferré va fer un repàs històric de la seva activitat en els moviments socials i de l’Esquerra Independentista, destacant-ne que durant aquest llarg camí s’han aconseguit moltes victòries sempre dins d’una coherència d’esquerres i independentista. I, afegint-hi, que s’hi aquestes victòries han estat possibles, també serà possible que la CUP entri al Consistori tarragoní per continuar fent la tasca que el conjunt de persones que conformen la llistat han fet sempre des d’altres espais del teixit associatiu de la ciutat.

Ignasi Cid, actualment regidor per Gent del Poble a l’Ajuntament de Montblanc, va ser el següent en prendre la paraula. Cid va explicar tot el procés que els va portar fa vuit anys a crear aquesta plataforma política. “Ara ja no som tant joves ni tant innocents. Ens hem fet grans i ara és el moment de presentarnos com a CUP al Consistori”, va assegurar el candidat montblanquí, el qual espera repetir els bons resultats aconseguits fa quatre anys amb Gent del Poble i renovar, ara sota les sigles de la CUP, aquest projecte per fer una oposició ferma i coherent a l’ajuntament de la capital de la Conca de Barberà.

Després de la intervenció musical de Juantxo Skalari Kluba, que va adaptar algunes de les cançons més conegudes dels grups on ha participat en format acústic, va prendre la paraula Josep Lluís Millán. Millán, que ha sigut alcalde durant un any al municipi d’Ulldecona (el Montsià) va explicar que seguirà fent la mateixa tasca que ha portat desenvolupant des de fa anys, però que ERC (partit on militava) no li ha permès fer, motiu pel qual va abandonar aquesta formació. No obstant, la candidatura compta amb un gran nombre de jovent que aporta una onada d’aire fresc a la nova Candidatura d’Unitat Popular, amb qui esperen iniciar un projecte renovat al Consistori.

Com no podia ser d’altra manera, David Vidal candidat de la CUP de Reus, va cloure els parlaments. Vidal va remarcar el fet que la CUP és un projecte de l’Esquerra Independentista que espera arribar a tota aquella part de la ciutadania cansada de l’”oasi reusenc” i de la “política casposa” que caracteritza al Consistori. A més, va recalcar que el treball a nivell municipal ha de servir per anar sumant complicitats des de la base que permetin una transformació de la ciutat des d’un punt de vista independentista i d’esquerres coherent, i que alhora signifiqui avançar en el projecte d’alliberament nacional i social. En acabar les intervencions, es va realitzar un sopar popular, en el qual es va continuar el debat iniciat pels caps de llista sobre les impressions des de cada municipi sobre el projecte de la CUP i la política municipalista i la convocatòria de lluita de l’1 de Maig.

3 de maig de 2011