La CUP no es presenta a les eleccions europees i no dóna suport explícit a cap candidatura

Nacional

La CUP ha emès un comunicat de premsa on exposa el seu posicionament envers les properes eleccions europees. Els independentistes  no veuen adient presentar-se a […]La CUP ha emès un comunicat de premsa on exposa el seu posicionament envers les properes eleccions europees. Els independentistes  no veuen adient presentar-se a les eleccions i no dónen suport a cap candidatura que es presenta a les eleccions.

COMUNICAT DE PREMSA DAVANT LES ELECCIONS EUROPEES

El Consell Polític de la Candidatura d'Unitat Popular ha decidit el  següent posicionament davant les properes eleccions europees del mes de juny:

La Candidatura d’Unitat Popular no presentarà cap llista electoral en aquestes eleccions europees. Ara mateix, d'acord  amb el nostre anàlisi de conjuntura, no creiem convenient presentar-nos en aquestes eleccions, com sí que ho vam fer a les anteriors de 2004, on volíem donar resposta al procés d’elaboració del Tractat Europeu que s’estava forjant des d’una perspectiva independentista i  d'esquerres. Avui dia, el fet de no tenir cap tipus de política d’aliances a nivell polític, ni tan sols l’establiment dels mínims canals de comunicació amb formacions polítiques d’altres nacions, pròximes als nostres postulats, i no tenir treballat ni debatut internament en els òrgans que correspon aquest tema, ens fan decidir aquest posicionament com el millor possible.

Així és com acordem no donar suport a cap de les candidatures que es presenten a  aquestes eleccions, tot donant llibertat de vot a la militància de la  CUP perquè opti per la millor opció, ja sigui l’abstenció, o donant suport a aquelles candidatures que ofereixin les millors garanties possibles de cara a l’exercici del dret a l’autodeterminació, a la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra l’involució antidemocràtica. Cap dels nostres càrrecs electes avalarà o donarà suport formal, ni participarà a les llistes presentades per altres opcions polítiques dels Països Catalans o de fora d'aquests.

La nostra principal motivació és continuar treballant per construir una organització capaç  d'aglutinar el conjunt de les classes populars d'aquest país i continuar construint el projecte d'Unitat Popular. En aquest sentit, oferim a la societat civil catalana la nostra manera de fer política, i els convidem a formar part del treball que estem portant a terme per consolidar la CUP com una alternativa seria i necessària.

Candidatura d'Unitat Popular

22 d'abril de 2009

Per més informació:

Candidatura d’Unitat Popular

Secretaria de Premsa i Comuniació

[email protected]

22 d'abril de 2009