La CUP presenta al·legacions al Consorci Sanitari Lleida-Pirineus

Nacional

Seguint la crida de la Marea Blanca per tal de dur a terme d’al·legacions massives al Consorci, avui la diputada de la Candidatura d’Unitat Popular […]


Seguint la crida de la Marea Blanca per tal de dur a terme d’al·legacions massives al Consorci, avui la diputada de la Candidatura d’Unitat Popular al Parlament de Catalunya, Isabel Vallet, ha presentat al Departament de Salut de Lleida 20 folis d’al·legacions contra el consorci Sistema Integral de Salut (SIS) Lleida-Pirineus. Unes al·legacions a la totalitat que no pretenen la modificació de determinats aspectes dels estatuts del nou ens sinó la seva supressió i retirada immediata.
 
La CUP ja ha manifestat en diverses ocasions la seva oposició a aquest ens que suposa l’inici de la privatització de la sanitat pública. La formació va presentar mocions al ple de la Paeria el 2012 i 2014 i va remetre una carta al Síndic de Greuges el maig del 2014. En el text, la diputada de la CUP, Isabel Vallet,  instava el Síndic a posicionar-se respecte el consorci sanitari de Lleida perquè “hi ha indicis suficients per creure que el desmembrament de l’ICS en diferents entitats de gestió autònoma pot obrir la porta a què aquestes unitats sanitàries les gestionin tercers, no subjectes a dret privat”.
 
Vallet ha destacat que la CUP treballarà per “aturar l’esquarterament de l’ICS i estar al costat dels seus treballadors i les treballadores” i ha manifestat el suport explícit i incondicional de la CUP a la feina de construcció d’unitat popular que esta duent a terme la Marea Blanca en defensa de la sanitat pública i contra el Consorci Sanitari que la pretén privatitzar. La diputada  ha animat a tothom a participar-hi afegint que “ si hem arribat fins aquí sense que s’hagi posat en marxa el Consorci li devem a la Marea Blanca”.

14 d'abril de 2015