La CUP presenta una llista arrelada al territori i d’activistes provinents dels moviments socials per a la Província de Lleida

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa d’Esquerres ha presentat aquest diumenge les 15 persones que conformen la llista electoral, així com els tres suplents, per […]


La Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa d’Esquerres ha presentat aquest diumenge les 15 persones que conformen la llista electoral, així com els tres suplents, per a concórrer a les properes eleccions a la Comunitat Autònoma de Catalunya del 25 de novembre.Els integrants de la llista són persones treballadores, lluny del perfil de polítics professionals o alliberats, arrelats al territori i profundament implicat en els moviments socials i al teixit social de la seva població i comarca. Els candidats han manifestat que la CUP es marca com a objectiu en aquests comicis obtenir representació al Parlament per portar-hi la veu del carrer i apostar per una ruptura democràtica amb els estats espanyols i francès a fi d’assolir una independència indissolublement lligada a la justícia social i a l’empoderament ciutadà associada a  formules de participació directa.

Als Camps Elisis, prop del riu Segre que vertebra els Pirineus i Ponent, els caps de llista Antonieta Jarne i Pau Lozano, han conduit l’acte de presentació d’una llista que reflecteix un equilibri territorial que considerem necessari i que fa una clara reivindicació dels Països Catalans com a nació complerta  amb la incorporació de la fragatina Berta Menén.

[Llista]

 1. Antonieta Jarne i Mòdol. Professora d’Història Contemporània a la UdL. 52 anys (Segrià).

 2. Pau Lozano i Peruchet: Administratiu i estudiant de Farmàcia. Militant de l’esquerra independentista de l’Alt Urgell. 26 anys (Alt Urgell).

 3. Josep Cabré i Clariana. Pagès, i membre d’Unió de Pagesos. 36 anys (Segrià).

 4. Josep Anton Vilalta i Coletes. Transportista. Històric militant independentista, regidor de la CUP a Torà de l’any 1999–2011. 45 anys (La Segarra).

 5. Mercè Jordana i Farré. Llicenciada en dret. Militant de l’organització juvenil Arran. 21 anys (La Noguera).

 6. Narcís Turull i Peroy. Corrector i traductor. Militant de l’esquerra independentista, vocal de la Junta del Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana de Cervera. Coordinador de Cervera Decideix. 26 anys (La Segarra).

 7. Berta Menén Ortín. Professora associada de la UAB i psicoterapeuta infanto-juvenil. Té 30 anys (Baix Cinca).

 8. Ramon Usall Santa. Professor de secundària. És autor de diverses novel·les i llibres d’assaig i guanyador de dos premis Vallverdú. 35 anys (El Segrià).

 9. Gerard Batalla Tàsies. Treballa en la conservació de les varietats i races antigues de Ponent. Membre de Som lo que Sembrem, Slow Food Terres de Lleida. 34 anys (La Noguera).

 10. Núria Sauquillo Guerra. Empresaria i emprenedora. Participa en l’Associació Cultural pel Desenvolupament Envall Fosca i a l’Ecoxarxa Lo Pallars. 31 anys (Pallars Jussà).

 11. Carlos Vílchez Ribera. Llicenciat en filologia hispànica, postgraduat en correcció de català. Impulsor i soci del Casal Popular el Rostoll de Tàrrega. 25 anys (l’Urgell).

 12. Hel·lena Guillen Llop Estudiant d’antropologia. Militant de l’organització juvenil Arran i del SEPC, cap de colla de la colla bastonera del casal popular l’Arreu. Té 24 anys (La Noguera).

 13. Marc Barrera Colilles. Llicenciat en història. Membre del Casal Popular la Fura de Solsona. 24 anys (El Solsonès).

 14. Maria Dolors Solé Culleré. Restauradora i promotora cultural. Antiga militant del FNC. 58 anys (Les Garrigues).

 15. Carles Sastre Benlliure. Sindicalista. Històric militant independentista. 57 anys (El Segrià)

 16. Suplent 1. Marta Pomés Lobo. Llicenciada en història. Membre de l’Assemblea de Joves de Cervera i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Té 22 anys (La Segarra)

 17. Suplent 2. Jordi Vives Tolosa. Administratiu. Membre del Casal Popular l’Arreu. Té 27 anys (El Pla d’Urgell)

 18. Suplent 3. Anna Hernàndez Sala. Estudiant de grau d’educació primària. Membre de l’organització juvenil Arran. 23 anys (Alt Urgell).

 19. A Lleida, el 21 d’octubre de 2012

21 d'octubre de 2012