La CUP presenta les seves llistes arreu dels Països Catalans

Nacional

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, ha estat l’escenari escollit per la CUP per presentar formalment les seves candidatures, arreu dels Països Catalans, […]


El Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, ha estat l’escenari escollit per la CUP per presentar formalment les seves candidatures, arreu dels Països Catalans, a les eleccions municipals del proper 27 de maig. L’acte, celebrat el 2 de maig, ha servit per anunciar públicament totes les candidatures de la CUP arreu del país, entre les quals destaquen les que presenta en ciutats com Vilafranca del Penedès, Valls, Girona, Lleida, Manresa, Martorell, Berga, Vilanova i la Geltrú, Mataró, Vic, Ripoll, Sant Cugat del Vallès o Terrassa.


 


Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) afronten les municipals del 27 de maig multiplicant per dos les seves xifres pel que fa a la presentació de candidatures. En presenten 51, 33 de les quals en solitari. El 2003 en van presentar una vintena. Per primer cop també han presentat una candidatura al País Valencià, a Barxeta (la Costera). Les CUP volen demostrar en aquestes eleccions municipals el seu «projecte d'expansió» i ho fan presentant un total de 51 llistes.


A més, presenten candidatures en coalició amb els Verds a Badalona i Granollers. També s'han presentat setze candidatures en què les CUP participen en plataformes més àmplies. Aquesta fórmula és utilitzada en municipis destacats com Tarragona, Sabadell, Cerdanyola del Vallès o Santa Coloma de Gramenet. A més, dues de les llistes també es fan en coalició amb Iniciativa i altres amb independents, concretament a Palamós i Salt. L'any 2003, les CUP van aconseguir un regidor a Vilafranca del Penedès, a Valls i a Viladamat, dos a Sallent i Torà i tres a Arbúcies. Entre els eixos programàtics de les CUP per a les municipals hi ha un aprofundiment en la democràcia participativa; «fer dels municipis un dels principals motors en la reconstrucció nacional dels Països Catalans»; un desenvolupament «econòmic, social i territorial realment sostenible»; uns municipis «integrats, socialment igualitaris i solidaris» i una «dinamització del teixit associatiu i la promoció de l'autoorganització ciutadana».

2 de maig de 2007