La CUP presentarà mocions als ajuntaments contra les expulsions i expedients d’estudiants de la UAB

Nacional

En els propers dies, els municipis de Sabadell, Girona, Capellades, Argentona, Molins de Rei o Celrà entre d'altres debatran als respectius plens municipals les mocions, […]En els propers dies, els municipis de Sabadell, Girona, Capellades, Argentona, Molins de Rei o Celrà entre d'altres debatran als respectius plens municipals les mocions, presenta per les Candidatures d'Unitat Popular (CUP), per demanar la suspensió de les expulsions expedients dels estudiants de la UAB. Les sancions es van originar arran dels aldarulls que es van generar quan els Mossos d'Esquadra van entrar a la Facultat de Lletres de la UAB per desollotjar els estudiants que s'havien tancat per protestar pel procès de Bolonya. L’Ajuntament de Sallent va aprovar al ple del 9 de gener la moció que havia presentat la CUP en suport dels 6 expulsats.


Els resultats d'aquestes votacions es donarà a conèixer a la rectora de la UAB, Anna Ripoll, al conseller d'Universitats, Josep Huguet, i a la comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada. A més a més, el conjunt d'expedientats i expulsats van demanar ahir en roda de premsa que se'ls consideri un bloc i, per tant, que no es facin distincions. "O tots exculpats o tots expulsats", va sentenciar el portaveu dels expedientatsi expulsats, el sabadellenc Carles Suàrez.


El portaveu també va recordar que durant la setmana passada els expulsats van reunir-se amb la nova rectora de la UAB, Anna Ripoll, per demanar una "mesura de gràcia" que els permetés presentar-se als exàmens del febrer. Suàrez, qui s'examina d'aquí una setmana, va lamentar que la rectora finalment els hagi negat aquesta petició i, a més, intercedís en el contenciós administratiu perquè fossin desestimades les mesures cautelars presentades pels alumnes.


Els alumnes van presentar el passat 15 de gener 23 recursos davant del jutjat de Barcelona per intentar que sigui el jutge qui revoqui la decisió presa per l'anterior rector de la UAB, Lluís Ferrer. El conflicte entre rectorat i estudiants s'allarga des de principis de 2008 i ha marcat d'una manera molt intensa la vida acadèmica de la comunitat, amb manifestos de signe contrari per part dels professors i suspensió de les classes en determinades facultats.


Sallent


L’Ajuntament de Sallent va aprovar al ple del 9 de gener la moció que havia presentat la CUP en suport dels 6 expulsats. ERC i CUP (5 vots) van votar-hi a favor, mentre que CiU, PSC i ICV es van abstenir (8 vots). Per tant, va quedar aprovada per majoria simple. La moció no va quedar íntegrament tal com s’havia redactat sinó que ERC hi va afegir un últim punt per demanar que es derogui el reglament franquista de l’any 1954


Font: Llibertat.cat

29 de gener de 2009