La CUP proposa connectar els barris a través d’un circuit peatonal

Nacional

La CUP, que té el suport de Reagrupament (Rcat) a la ciutat de Girona, presenta la proposta ‘L’Anella dels barris’, que vol relligar barris i […]


La CUP, que té el suport de Reagrupament (Rcat) a la ciutat de Girona, presenta la proposta ‘L’Anella dels barris’, que vol relligar barris i zones verdes per tal d’integrar ‘el centre i la perifèria de la ciutat’. La proposta pretén també fomentar el turisme de qualitat.

La CUP de Girona ha fet públic avui el projecte ‘L’Anella dels barris’, un itinerari peatonal, convenientment senyalitzat, que dibuixa un itinerari per enllaçar tots els barris de la ciutat. Aquest projecte té com a finalitat la d’incorporar el conjunt de sectors i barris als circuits turístics i més coneguts de Girona. Així, l’Anella recorrerà Les Pedreres, Carme-Vista Alegre, Montilivi, Vila-roja, Font de la Pólvora, Eixample, Sant Narcís, Santa Eugènia, Devesa-Güell, l’Esquerra del Ter, Pont Major, Sant Daniel, Montjuïc i Pedret. L’Anella podrà ser desdoblada amb un carril bici, per tal de completar el circuit arreu del municipi. Per l’alcaldable de la CUP, Jordi Navarro:’Unir els barris a través de zones amables i enllaçar itineraris arbrats pot esdevenir un potent element de millora de la qualitat de vida i que servirà per integrar els veïnats més perifèrics a les dinàmiques ciutadanes‘.

El circuit passarà per aquells espais singulars i més emblemàtics dels barris; patrimoni històric i popular, ‘que en aquests moments, encara no forma part dels itineraris turístics’. Una proposta com ‘L’Anella dels barris’, ha assenyalat Navarro, és una forma imaginativa de captar turisme de qualitat, d’àmbit nacional i que es mostra interessat per ‘determinats intangibles, com la vida i la diversitat als barris, o també pel patrimoni menys reconegut, com ara el patrimoni industrial i l’hídric’. En aquest sentit, per completar aquest tipus d’oferta turística, la CUP recull en el seu programa electoral reconvertir a sòl no urbanitzable el Parador del Güell (Hortes de Santa Eugènia) i ubicar-hi un càmping municipal vinculat a la via verda i als espais naturals gironins, amb l’objectiu d’impulsar l’ecoturisme a Girona i combatre el model turístic de masses.

Segons la CUP, la proposta de l’Anella dels Barris i el foment d’aquest tipus de turisme té similituds amb l’Anella Verda, ja que ambdós projectes pretenen entrellaçar espais perifèrics i prevenir que es desvinculin del centre urbà. L’alcaldable de la CUP, en aquest sentit, ha volgut recordar que l’Anella Verda ha de ser completada i que ha de transcendir el propi terme municipal, ja que la unitat paisatgística ‘té projecció a tot el pla del Gironès i les Gavarres; va molt més enllà del nostre municipi’.

10 de maig de 2011