La CUP proposa un Pla Director de Participació Ciutadana a Girona

Nacional

Jordi Navarro ha presentat avui al registre d’entrada la moció de les entitats que demana que es pugui intervenir als plens municipals, perquè es debati […]


Jordi Navarro ha presentat avui al registre d’entrada la moció de les entitats que demana que es pugui intervenir als plens municipals, perquè es debati al primer ple del mandat.

La formació farà que Participació depengui de l’àrea d’Alcaldia i implementarà un projecte de pressupostos participatius

La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, ha fet públic avui el full de ruta per “democratitzar el funcionament de l’Ajuntament de Girona, i fer de la ciutat un exemple en matèria de participació ciutadana”, tal i com ha expressat l’alcaldable de la formació, Jordi Navarro. Així, la CUP proposa que, durant el pròxim mandat, l’Ajuntament de Girona es doti d’un Pla Director de Participació Ciutadana, que posi les bases de la transició del consistori en un ens vertaderament democràtic i participatiu, i que impliqui totes les àrees de gestió i organismes dependents de l’Ajuntament. Igualment, consideren clau que crear una àrea específica de Participació Ciutadana, que depengui d’Alcaldia. Per la candidatura, aquest canvi garantirà el pes polític necessari i el caràcter transversal de la regidoria.

Igualment, la candidatura atendrà la històrica reivindicació d’obrir la porta a la intervenció de les entitats i la ciutadania en els plens municipals, a partir de la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). En aquest sentit, la candidatura s’ha compromès a portar a debat, en el primer ple municipal del pròxim mandat, la moció que desenes d’entitats van signar fa més d’un any demanant poder intervenir a les sessions plenàries. Aquest matí l’alcaldable de la CUP, Jordi Navarro, ja ha presentat el text al registre municipal d’entrada perquè en quedi constància. La CUP també proposa que aquest pla prevegi la implementació progressiva d’un projecte de pressupostos participatius per barris, que començaria en l’elaboració dels pressupostos municipals del 2012 en un o dos barris, i s’estendria a la resta de la ciutat de cares a final de mandat.

Finalment, altres mesures que la CUP proposa en aquest matèria són la realització d’una audiència pública  a principis de cada curs polític, la creació d’una plataforma de dades obertes en què es pugui consultar la documentació municipal, l’establiment d’indicadors d’avaluació de la gestió, la creació d’un butlletí trimestral a totes les bústies amb el resum dels plens i l’actualitat municipal, la realització de consultes ciutadanes pels temes i projectes de ciutat, o garantir la participació en el disseny i avaluació de polítiques i plans municipals.

16 de maig de 2011