La CUP proposa tres mocions per defensar la llibertat a les platges

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat avui a les oficines de l’OMAC tres mocions perquè siguin votades al ple. La primera demana la desregulació del […]


La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat avui a les oficines de l’OMAC tres mocions perquè siguin votades al ple. La primera demana la desregulació del nudisme, i és que vulnera acords parlamentaris. La segona aposta per la bicicleta com a mitjà de transport per tota la ciutat, garantint així que no se’n sancioni l’ús a les platges. I, per últim, demanem zones habilitades d’acampada dins el terme municipal. Tot plegat té a veure amb l’ordenança de convivència cívica que considerem molt restrictiva.

Després que el conseller de mobilitat i seguretat ciutadana Carles Castillo fes unes declaracions censurant el comportament de diversos ciutadans a la Cala Romana aquest mateix estiu, tot duent a terme pràctiques sexuals que molestaven alguns veïns de la mateixa urbanització, la CUP va engegar una campanya amb el lema “Sí a la llibertat a les platges”. La Candidatura detectava que en alguns punts de l’ordenança cívica es restringien certes llibertats, com ara el nudisme, el transport alternatiu en bicicleta i l’acampada lliure. També són altres punts que la CUP ha tractat: relacions sexuals lliures, lliure circulació d’animals tan salvatges com domèstics, etc.

La primera de les mocions, doncs, tracta el nudisme, i és que segons una resolució presa al Parlament el 1997, també basada en la interpretació del Codi Penal i en la mateixa Carta Magna, no es pot sancionar l’expressió lliure d’un posicionament davant l’entorn, en aquest cas el naturisme. L’ordenança, en el seu article número 135, ho prohibeix excepte en zones socialment acceptades. És per això que la CUP presenta aquesta moció, amb el suport del Club Català de Naturisme, entenent que si amb el debat del burca es parlava de llibertats i de respecte a la integritat de la dona, ara no es pot deixar passar aquesta injustícia.

La segona moció pretén derogar l’article 132.3 que no permet la circulació de bicicletes per la platja. Precisament la CUP aposta pel transport alternatiu i, per això, demanem que no es posin traves al seu ús, almenys fins que no hi hagi una xarxa de carrils bici per tot el terme municipal. Creiem que hi hauria d’haver zones d’aparcament d’aquests vehicles i, també, permetre deixar-los a la sorra sense cap problema mentre no suposi cap inconvenient per a l’entorn.

Per últim, la tercera moció parla sobre l’acampada. En tot el terme, segons l’article 85 de la mateixa ordenança, no se’n permet la pràctica, fora dels càmpings, a no ser que l’Ajuntament així ho vulgui en cada ocasió. Des de la CUP demanem que s’estableixin zones habilitades com n’hi ha a moltes ciutats d’arreu dels Països Catalans i d’Europa i que no es faci de l’oci consum permanentment. Això atrauria un tipus de turisme que encara no tenim a la ciutat i, d’altra banda, es descarregaria zones molt sensibles a l’acampada com entorns naturals, que poden veure perillada la seva integritat.

Enllaç al web de la campanya: http://cuptarragona.cat/platges

Enllaç al grup del facebook amb més de 500 adherits.

Mocions:

3 de setembre de 2010