La CUP qualifica d’intolerable la matança de civils en l’atac a la flota per la llibertat

Nacional

Amb el seu atac a la flota que duia ajuda humanitaria per tal de trencar el bloqueig que pateix la Franja de Gaza, Isarel demostra […]


Amb el seu atac a la flota que duia ajuda humanitaria per tal de trencar el bloqueig que pateix la Franja de Gaza, Isarel demostra "un absolut menyspreu a la vida de civils, obrint foc contra una flota d’ajut humanitari de 6 vaixells i que anava totalment desarmada". La CUP valora, d'aquesta manera, els esdeveniments d'aquesta nit que han tingut lloc en aigües internacionals. La CUP recorda que l’objectiu de la flota per la Llibertat era el de trencar el setge al qual Israel ha sotmès el més de milió i mig d’habitants de la franja de Gaza. Els habitants de Gaza estan "encerclats per terra, mar i aire en la presó mes gran del món".

La CUP vol manifestar el recolzament i la solidaritat amb el poble palestí i la seva lluita per la independència. L'organització exigeix als parlaments autonòmics dels territoris dels Països Catalans i al Congrés dels Diputats espanyol la condemna dels fets avui succeïts i la fi immediata del bloqueig polític i econòmic imposat a Palestina, considerant que el seu manteniment col·loca a l’Estat Espanyol i a la Unió Europea al costat d’Israel i contra el poble palestí.
31 de maig de 2010