La CUP qüestiona que no s’hagi suspès de sou i de feina als mossos implicats en l’agressió racista i denuncia la impunitat i el corporativisme del cos policial

Nacional

Ahir la diputada de la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent, preguntava al conseller d’Interior Miquel Buch, a la sessió de control del Parlament de Catalunya, […]


Ahir la diputada de la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent, preguntava al conseller d’Interior Miquel Buch, a la sessió de control del Parlament de Catalunya, sobre l’agressió racista protagonitzada pels mossos d’esquadra al Bages i qüestionava el fet que no s’hagués suspès de sou i feina els 6 agents implicats. 

Avui, el mitjà La Directa ha publicat una nova informació referent al cas de l’agressió racista a Wubi, que mostra novament el corporativisme que regeix dins dels cossos policials. 
Davant d’aquests fets, els anticapitalistes volen: 

  • Condemnar i denunciar l’agressió racista perpetuada per sis agents dels Mossos i el racisme policial i institucional.
  • Treballar per acabar amb el clima d’impunitat que impera davant d’actuacions policials que constitueixen agressions injustificables i que mostren que existeix un problema estructural amb el model policial i de seguretat vigent.
  • Exigir la suspensió de sou i feina dels agents implicats. 
  • Treballar per transformar el model policial i de seguretat al nostre país començant per l’establiment de mecanismes de control i fiscalització de les actuacions policials. 
  • Conèixer les conclusions de l’auditoria interna “més gran de la història” dels Mossos d’Esquadra que el conseller d’interior i el president es van comprometre a presentar en seu parlamentària el passat mes de març. 
  • Exigir la dissolució immediata de les unitats antiavalot de la BRIMO i l’ARRO. 
  • Exigir la fi de la persecució política i la monitorització dels moviments socials. 

Organitzacions en defensa dels drets humans i antirepresives com SOS Racisme, Ojo con tu ojo, STOP bales de goma, Alerta Solidària, Irídia, així com la CUP-CC, porten temps exigint la revisió i transformació del model de seguretat i la retirada de les acusacions particulars que el govern de la generalitat manté contra la dissidència política. 

En aquest sentit, la CUP vol posar de manifest la responsabilitat institucional del govern de Catalunya, que ha fomentat, en masses ocasions, el corporativisme, l’opacitat i un clima d’impunitat davant d’actuacions policials injustificables. 

 

18 de juny de 2020