La CUP realitza una ‘tómbola’ en el seu stand de la Fira de la Candelera de Molins de rei

Nacional

‘Una altra forma de conèixer la política local des d’un punt de vista que barreja la ironia amb la realitat’. D’aquesta forma es com la […]


‘Una altra forma de conèixer la política local des d’un punt de vista que barreja la ironia amb la realitat’. D’aquesta forma es com la CUP de Molins de Rei presenta la seva particular Tómbola que realitza durants aquests 3 dies de Fira de la Candelera en l’stand ubicat a la Fira d’Entitats, a la plaça del Molí.

Les butlletes de ‘premi’ que et poden tocar són les següents:

Si no t’agrada portar “calderilla” estàs de sort perquè quan agafis el Molins Bus i paguis amb un euro i mig només et tornaran 5 cèntims, en comptes dels 15 cèntims que et tornaven el 2011. Des de la CUP creiem que augmentar les tarifes no servirà per reduir el dèficit del servei ja que pot disminuir el nombre de validacions. Proposem que amb un sol bitllet es pogués validar més d’una vegada per persona durant un període de 90 minuts i així aconseguiríem que més gent l’utilitzés.
———————————-
Si ets estudiant de protocol has de saber que potser algun dia podràs treballar a l’Ajuntament de la nostra vila perquè el govern de CiU i PSC, amb el suport del PP, van aprovar recentment la creació del lloc de treball de Tècnic/a de Protocol, amb un salari anual de 43.373,10 €. Potser ho han fet perquè esperen que en el futur ens visitin grans personalitats com el Papa o l’Obama!
———————————-
Si formes part d’una entitat i necessiteu una ajuda econòmica per tirar endavant algun projecte que millori la nostra vila estàs de sort perquè podràs optar a guanyar un dels premis de 1.250 o 1.000€ del proper Certamen Millorem Molins, que organitzarà la CUP per tercera edició en els propers mesos. Un jurat independent decidirà quins projectes d’entitats de la vila guanyen aquests premis econòmics, diners dels quals provenen de la part del sou que renuncien els regidors/es de la CUP.
———————————-
Ser molinenc té coses bones i segurament alguna de dolenta (tot i que poques pensarem tots!) però en aquest cas hem tingut sort i la mesura del govern espanyol d’augmentar un 10% el rebut de l’IBI no ens afecta ja que la revisió del cadastre al nostre municipi es va fer l’any 2006. Per un cop el govern del PP no ens ha perjudicat encara més i el govern municipal potser no respira tant ja que aquest increment li hagués anat molt bé per gastar-se’ls en alguna ocurrència i com que seria de cobrament obligatori ja li fotrien la culpa a Madrid…
———————————-
Has tingut mala sort perquè has patit un robatori però que sàpigues que durant el 2011 a la nostra vila hi hagut una davallada dels fets delictius en 1,38%. Igualment, però, l’ensurt no te’l treu ningú però tothom tendim a pensar que amb la crisi hi ha més delictes i al menys en la nostra vila “l’activitat” dels robatoris també ha disminuit. En tot l’any 2011 estem parlant de 670 fets denunciats, uns 2 al dia.
———————————-
Si t’agrada moure’t en bicicleta potser tindràs sort en els propers mesos ja que s’està negociant el Pla de Mobilitat i la CUP ha proposat la creació d’un carril bici que creui tot el municipi. Anant en bicicleta no es gasta en benzina i és una moda que s’està extenent entre els regidors/es de l’Ajuntament. L’anterior alcalde ja utilitza amb freqüència el carril bici que el porta de Molins fins a Sant Feliu per anar a treballar al Consell Comarcal. En Xavi Paz i l’Àlex Maymó en són grans aficionats i en Víctor Puntas també se’l veu en bicicleta. Esperem que tanta afició ens porti un carril bici!
———————————-
Ara que en plena crisi econòmica el Govern Municipal ha augmentat les partides de protocol i les dietes pels membres del govern, qualsevol malpensat es podria imaginar que s’ho gastaran en més dinars, però a vegades no cal ser tan malpensat. Amb aquests diners, deixaran de posar sal als àpats i la destinaran per llençar-la a la carretera de la Rierada quan gela i així el veïns no hauran d’utlitzar la sal que regala l’ajuntament de Sant Cugat, però com al municipi veí també són convergents doncs no ens deien res!
———————————-
Si no tens problemes amb la teva vivenda ja pots estar content, perquè a l’Ajuntament les coses cada cop estan pitjor. Abans, la revista municipal era la Casa de la Vila, i ara només tenim un balcó. Això sí, també han retallat en altres aspectes. L’anterior alcalde havia arribat a sortir en més de 20 fotos en un mateix número i ara l’actual només apareix en 6! Esperem que el canvi de nom no tingui res a veure amb el fet que accedir a un balcó és més dificil que a una casa. Per tot això, des de la CUP estem treballant per rellançar la Participació Ciutadana, que des de fa anys ni se’n parla pràcticament.
———————————-
Diuen en castellà que “no hay mal que por bien no venga”. Doncs en l’últim ple, el govern municipal (CiU i PSC) van aprovar un pla de viabilitat de la planta de Biomassa, on es preveia cremar gas per produir energia elèctrica mitjançant la cogeneració, cosa que podria haver obert la porta a un desplaçament de la biomassa com a principal combustible de la planta. Doncs el divendres passat arriba el govern del PP i es carrega les primes per la venda d’energia. Una mala passada, de les grosses, del govern estatal al sector de les renovables que tindrà la vessant “positiva”, ja que ens obligarà a repensar un pla de viabilitat basat en gran part en la Biomassa.
———————————-
Si vius a Molins tens una gran sort: no et trobaràs amb cap animal salvatge perillós pel carrer i és que l’Ajuntament va aprovar una moció de la CUP per evitar que vinguin circs que utilitzen els animals. Això sí, no podrem sortir a la televisió en el cas que s’escapés algun animal, com ha passat a vegades en altres municipis. El que sí que podrem trobar potser, són pares i mares que es disfrassen de monos perquè els seus fills puguin veure animals salvatges (o això al menys deia el regidor del PP quan es va oposar en solitari a aquesta moció de la CUP)…
———————————-
Quan vagis al mecànic i et cobri les hores de reparació a 35€, has de pensar que estàs de sort. Hi ha gent que cobra 499 euros per assistir a dues reunions mensuals, que en molts casos no duren ni una hora. Imagineu-vos que el mecànic us cobrés igual! Estem parlant de l’alcalde de la vila, en Xavi Paz, que per ser representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona cobra aquests 500 euros mensuals per assistir a dues reunions i això ho fa en horari laboral. Però no siguem mal pensats! Amb els 52.681,17 € anuals que cobra com alcalde no n’hi ha prou i és just que tingui sobresous…
———————————-
Del fred no ens lliurem però sort n’hem tingut que aquest any no ha plogut (o nevat) durant la Fira de la Candelera. A Molins de Rei no disposem d’espais polivalents prou grans per acollir actes al carrer quan fa fred o plou. Ja ho hem explicat en el nostre últim butlletí que des de la CUP volem un espai polivalent a l’estil d’un “embelat”. Si no t’ha arribat el butlletí de la CUP a casa teva, demana’l ara a l’estand i veuràs quants diners malgastem cada any en el lloguer de carpes per Festa Major!

5 de febrer de 2012