La CUP rebutja la llei de partits i la il·legalització d’Iniciativa Internacionalista

Nacional

La CUP ha emès un comunicat on vol mostrar la seva solidaritat amb les persones i col·lectius que estaven treballant per la presentació de la […]La CUP ha emès un comunicat on vol mostrar la seva solidaritat amb les persones i col·lectius que estaven treballant per la presentació de la candidatura al parlament europeu,  denuncia la manca de llibertats polítiques que actualment existeix i per tant denuncia la llei de partits. El fet de la il·legalització d'aquesta candidatura és, per la CUP, un fet tan greu que deslegitima totalment el resultat final d'aquesta contesa electoral.


COMUNICAT NACIONAL


Davant la il·legalització de la candidatura Iniciativa Internacionalista la CUP vol fer les següents consideracions:

–  Mostrem la nostra solidaritat amb les organitzacions polítiques i socials i amb les persones que a títol individual estaven treballant en la possibilitat de presentar una candidatura d'esquerres i internacionalista a les properes eleccions al Parlament europeu.

– Denunciem que l'actitud del govern espanyol i les diferents institucions judicials de l'estat tornen a mostrar un cop més la manca de llibertats polítiques actualment existents. L'estat de setge contra l'esquerra abertzale ha portat a il·legalitzar opcions polítiques pel simple fet de portar en el seu interior persones que en un moment o altre han format part de candidatures abertzales. Aquesta situació no fa altra cosa que recordar-nos les caceres de bruixes que dècades enrere es van produir contra la dissidència política en diferents països.

– Un cop més es demostra que l'anomenada llei de partits està feta única i exclusivament amb una intenció: perseguir qualsevol intent d'una part important de la societat basca d'exercir els seus drets com a ciutadans presentant-se a unes eleccions. Aquesta vegada, però, la repressió no implica només ciutadans i ciutadanes basques sinó també d'altres nacions de l'estat, la qual cosa encara agreuja més la situació d'impunitat de l'estat a l'hora de perseguir l'esquerra abertzale.

Finalment, des de la CUP ens reafirmem en la nostra proposta de vot respecte a les eleccions europees. La nostra aposta per la llibertat de vot de la militància de la CUP cap a propostes que defensin l'autodeterminació i els interessos de les classes populars continua vigent. Ara bé, el fet que l'estat intenti manipular el resultat a partir de la il·legalització d'Iniciativa Internacionalista és un fet tan greu que deslegitima totalment el resultat final d'aquesta contesa electoral.

Candidatura d'Unitat Popular

Secretariat Nacional de la CUP

[email protected]

19 de maig de 2009