La CUP de Reus ja va portar els FEDER a l’OLAF el passat mes de febrer

Nacional

El mes de febrer passat, la CUP va presentar un escrit a l’Oficina Antifrau de la Unió Europea, en la qual posava en qüestió la […]


El mes de febrer passat, la CUP va presentar un escrit a l’Oficina Antifrau de la Unió Europea, en la qual posava en qüestió la gestió que l’Ajuntament de Reus havia fet de les subvencions rebudes per part dels Fons FEDER. L’alcalde Pellicer va dir públicament que arran del nostre escrit, sol·licitaria un informe a l’interventor sobre aquest tema. Posteriorment, Pellicer va dir que l’informe no deixava entreveure cap irregularitat, però que sí que hi havia hagut un desequilibri en la construcció del centre Bioempreses.

El passat mes de febrer, la CUP va explicar a la ciutadania que havia presentat un escrit a l’OLAF, ja que havia trobat indicis de mala gestió de les subvencions que la Unió Europea havia atorgat a l’Ajuntament de Reus per diferents projectes, com ara la restauració de la Bòbila Sugranyes o la construcció del Centre de Bioempreses.

En concret, posava l’accent sobre la presència de tot un entramat d’empreses municipals, com Redessa, i de participades (amb capital de l’Ajuntament de Reus) i privades entorn al Centre de Bioempreses i al Centre Tecnològic de Nutrícia i Salut, com són Shirota Functional Foods, Tecnoparc, Reus Ciutat de Negocis…

Pellicer va respondre que “si no hay nada fundamentado en esa denuncia es un tiro al aire, pero si es acertada, actuaremos con diligencia’ i va demanar un informe a l’interventor per tal que aquest determinés com s’havien gestionat aquestes subvencions provinents de la Unió Europea.

Posteriorment, Pellicer va fer públic que l’informe de l’interventor només posava de relleu que hi havia hagut un cert desequilibri arran de la reducció del pressupost de la construcció del centre bioempreses. No obstant, avui al matí la ràdio SER Reus i la revista NW, han fet públic que els diners d’aquesta subvenció s’haurien utilitzat per fer pagaments de les obres de la Fira de Reus.

Per aquest motiu, des de la CUP volem emplaçar a l’alcalde de la ciutat a que sigui coherent amb la seva proclama de “transparència total” i expliqui públicament l’informe d’intervenció, així com la gestió d’aquestes subvencions, i faci referència a les informacions que han difós al llarg d’aquest matí diferents mitjans de comunicació de la ciutat. I, que reconegui, si en el seu moment va explicar tot el que descriu l’informe d’intervenció o en va explicar només una part de forma interessada.

Per altra banda, des de la CUP farem arribar l’informe de l’interventor de l’Ajuntament a l’OLAF, per tal que continuïn examinant el nostre escrit i avaluïn la necessitat d’iniciar un procés per avaluar si realment s’ha produït alguna irregularitat.

12 de juliol de 2012