La CUP es solidaritza amb els veïns i veïnes de l’Empordà

Nacional

La CUP es solidaritza, una vegada més, amb els veïns i veïnes de l’Empordà que estan patint d’aprop l’incendi forestal que crema descontroladament des d’aquest […]


La CUP es solidaritza, una vegada més, amb els veïns i veïnes de l’Empordà que estan patint d’aprop l’incendi forestal que crema descontroladament des d’aquest passat dilluns 11 de novembre. Recordant encara la tragèdia que no fa gaire assetjava l’Alt Empordà, i la qual la CUP ja va advertir i denunciar que les retallades en prevenció d’incendis, protecció civil i material del cos de bombers, així com la no incoporació de nous efectius, afectaria i afecta greument la capacitat preventiva i de lluita contra els incendis forestals.

No volem deixar passar l’ocasió per agraïr la feina incansable de bombers, voluntaris, agents forestals i personal de protecció civil que lluiten contra les flames.

I no ens cansarem de repetir que per a la CUP, la crema del patrimoni natural és també la destrucció de la memòria col·lectiva, dels llocs de trobada i de treball de les persones.

Demanem també a la població que que segueixi les consignes de bombers i personal de socors per tal de facilitar i col·laborar en les feines d’extinció del foc.

És potser encara d’hora per esclarir els fets que han provocat tal situació, però sí que es evident que es fa del tot necessari un replantejament tant dels (pocs) recursos destinats a extinció com dels (nuls) recursos destinats a prevenció, que és evident que en la situació actual, en la que la major part de superfície forestal es troba en mans privades, cal incentivar les polítiques de gestió forestal eficients i ecològicament ètiques, així com mantenirde les activitats agrícoles i ramaderes beneficioses pel què fa a la prevenció i la consecució d’un mosaic territorial capaç de resistir els embats d’aquests grans incendis forestals.

Desitgem que el Govern de la Generalitat estigui a l’alçada en aquests moments difícils i que el govern Mas s’adoni que no poden continuar produint-se retallades en el sector públic, i molt especialment en aspectes tan sensibles com la prevenció d’incendis, la protecció civil i sobre el cos de bombers.

12 de novembre de 2013