La CUP del Vendrell demana que, per la Diada, només onegi l’estelada a l’Ajuntament

Nacional

És un fet que el sentiment independentista s’ha estès, al llarg dels últims anys, a sectors cada vegada més amplis de la població. Les enquestes […]


És un fet que el sentiment independentista s’ha estès, al llarg dels últims anys, a sectors cada vegada més amplis de la població. Les enquestes emeses pel Centre d’Estudis d’Opinió, així com el sorgiment de moltes iniciatives i mobilitzacions destinades a reclamar l’alliberament nacional del nostre país confirmen aquesta tendència de creixement.

És per això que l’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, s’ha consolidat, any rere any, (i al marge dels actes realitzats per les autoritats polítiques, que semblen viure al marge de la realitat del nostre país) com una jornada de reivindicació i reclam dels drets col·lectius del poble català, així com de la resta de territoris dels Països Catalans.

No obstant aquest fet, el nivell d’implicació de bona part de les institucions polítiques catalanes envers la lluita per la independència és encara molt baix. La submissió de les cúpules polítiques catalanes a l’estat espanyol és una realitat que s’ha de combatre i transformar.

És per això que des de la CUP del Vendrell instem a l’ajuntament del nostre municipi a adoptar una posició inequívoca envers el conflicte nacional. Des de la formació de l’Esquerra Independentista pensem que ja no queda lloc per l’ambigüitat i que la lluita per la independència requereix el compromís ferm de les institucions polítiques catalanes. En aquest sentit, reclamem al consistori de la vila que, durant la jornada de l’11 de setembre d’aquest any 2012 la única bandera que onegi a la façana de l’ajuntament sigui la senyera estelada, respectant així la voluntat popular del nostre país.

Considerem, a més, que la Diada Nacional de Catalunya presenta una molt bona oportunitat de que el consistori vendrellenc acabi amb tants anys de discursos obertament regionalistes o, si més no, molt poc compromesos amb el dret l’autodeterminació dels Països Catalans.

Ha arribat el moment de dir prou, no hi ha negociació possible amb l’estat espanyol, la independència és l’únic camí.

12 d'agost de 2012