La CUP de Vic tanca el cicle “Digui, digui”

Nacional

La CUP de Vic va tancar dijous al vespre el cicle de xerrades “Digui, digui”, amb “El procés cap a la independència”, a càrrec de […]


La CUP de Vic va tancar dijous al vespre el cicle de xerrades “Digui, digui”, amb “El procés cap a la independència”, a càrrec de Xevi Rovira, com a representant de la Consulta del 13D; David Colomer, president d’Òmnium Cultural a Osona; Nil Cardona, de Maulets; i Àngel Amargant, representant de l’equip que va fer possible el Lipdub per la independència. L’espai de trobada va ser, com les anteriors edicions, el restaurant Clau de Fa (Atlàntida), de Vic.

Nil Cardona, com a representant de Maulets, assegura que el marc nacional dels Països Catalans “és viu i existent”, i afegeix que “no entenem un procés independentista de dretes”. David Colomer, però, va explicar que Òmnium és una entitat transversal, que no es declara independentista, tot i que “si la gent de Catalunya vol ser independent, Òmnium, també”. Creuen que és la millor posició per treballar pel país, ja que representen persones de tots els partits polítics. Xevi Rovira, per la seva banda, va mostrar la seva satisfacció perquè “la independència ja no és cosa de quatre eixelebrats, és un tema normal de debat. La llavor ha germinat, i és imparable”. Per finalitzar la xerrada-tertúlia, Àngel Amargant va explicar la seva experiència en l’organització del conegut Lipdub per la independència, i va destacar la importància d’Internet i les xarxes socials per difondre l’independentisme.

Digui, digui

Digui, digui ha és una campanya creada per a recollir les queixes, suggeriments i propostes dels vigatans i vigatanes. Després de ser recollides, el 10 de març es va fer la primera taula rodona sobre habitatge, el 17 de març va ser el torn del patrimoni històric de la ciutat, el 24, sobre la Cultura popular, i el 31 sobre el Mercat Municipal. Les xerrades s’han allargat també fins aquest mes d’abril. El dia 7 es va parlar sobre el comerç, i ahir es va tancar el cicle amb la xerrada “El procés cap a la independència”.

16 d'abril de 2011