Damià Escuder i Lluís M. Xirinacs tindran un carrer a Girona

Nacional

La proposta feta fa uns mesos per la CUP ha estat acceptada per l’equip de govern, i previsiblement s’aprovarà al Ple del mes de febrer […]


La proposta feta fa uns mesos per la CUP ha estat acceptada per l’equip de govern, i previsiblement s’aprovarà al Ple del mes de febrer

Dos vies urbanes de la ciutat de Girona duran el nom de Damià Escuder i Lluís M. Xirinacs, tal i com va proposar de la CUP fa uns mesos. La mesura ha estat proposada per l’equip de govern com a resposta a la petició de la formació independentista, i el Ple de l’Ajuntament de Girona la ratificarà, previsiblement, en la sessió del pròxim 13 de febrer.

Just després de la mort de Damià Escuder, la CUP ja va comprometre’s a treballar ‘per mantenir viva la flama que ens ha deixat, i perquè la ciutat li reti el reconeixement que es mereix’. Al mes de setembre, la mateixa CUP va cloure la programació de l’Onze de setembre d’enguany amb un acte en record d’Escuder, celebrat a la Casa de Cultura, que va comptar amb la intervenció del pintor Lluís Bosch Martí i altres persones vinculades al polifacètic artista i activista gironí.

En el cas de Xirinacs, mort fa més de quatre anys, la CUP de Girona i altres col·lectius de la ciutat ja havien fet la sol·licitud sense èxit en reiterades ocasions a l’anterior equip de govern, format per PSC, ERC i ICV-EUiA. El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona i membre de Reagrupament, Carles Bonaventura, ha celebrat la notícia, i declarat que ‘es tracta d’una mesura necessària: és bàsic que la ciutat reconegui la tasca de les persones que, com en Damià Escuder o en Lluís M. Xirinacs, van lluitar fins l’últim moment de manera exemplar a favor dels drets nacionals i socials dels Països Catalans’.

4 de febrer de 2012