Davant l’anunci de la Generalitat de la creació d’una empresa pública per assumir la gestió d’ATLL

Nacional

Davant la sentència de nul·litat de l’adjudicació del contracte de gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) per part del Tribunal Suprem a Acciona, S.L, i de […]


Davant la sentència de nul·litat de l’adjudicació del contracte de gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) per part del Tribunal Suprem a Acciona, S.L, i de l’anunci de la Generalitat de la creació d’una empresa pública per assumir la gestió de l’aigua, la CUP Crida Constituent exigeix al Govern que per tal de garantir una autèntica gestió directa, pública, transparent i participativa, informi de com es crearà l’empresa i quins seran els seus òrgans de presa de decisions. El grup parlamentari també reclama que s’exerceixi un control estricte de la gestió dels serveis bàsics i que s’eviti qualsevol irregularitat, així com que s’aclareixi la quantitat de diners públics que es van invertir en la privatització. 

Des del procés de negociació de la investidura del 2015, la CUP-CC ha reivindicat consecutivament la necessitat de recuperar la titularitat i la gestió d’ATLl. 

El contracte de gestió del servei d’abastament d’aigua en alta a les principals subministradores de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i rodalies, amb una població de 4,5 milions d’habitants, va ser adjudicat per un període de 50 anys l’any 2012 per 1.000 milions d’euros a Acciona, empresa que registra beneficis milionaris. 

El passat 10 de febrer de 2016, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ja detectà irregularitats de facturació en la concessió de la Generalitat a ATLL, que podien haver derivat en possibles responsabilitats fiscals i penals més enllà de la sanció que finalment va ser imposada i que podrien haver donat lloc a la rescissió contractual que no es va produir per manca de voluntat política. Les factures presumptament irregulars entre el 2013 i el 2015 s’eleven a 13 milions d’euros.

 

8 de juny de 2018