Defensem la Renda Garantida de la Ciutadania

Nacional

La CUP Crida Constituent se suma a l’impuls de Projecte de Llei de lectura única per la modificació de la RGS, una iniciativa que en milloraria la gestió i protegiria el dret de la ciutadania


La Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), impulsada pels moviments socials a través d’una Iniciativa Legislativa Popular, va ser una de les normatives més progressistes de les aprovades pel Parlament de Catalunya i que actualment encara manté la seva vigència. Tot i ser una llei que va néixer amb mancances i que només contribueix en paliar la situació de pobresa a Catalunya, segueix sent imprescindible per a la supervivència de moltes famílies davant de la greu emergència social que viu Catalunya.

Tot i així, la potencialitat d’aquesta iniciativa ha estat anul·lada per la mala gestió de la prestació per part de la Generalitat de Catalunya, que s’ha basat principalment en un model neoliberal.

Per aquest motiu, la CUP Crida Constituent se suma a l’impuls de Projecte de Llei de lectura única per la modificació de la RGS, una iniciativa que en milloraria la gestió i protegiria el dret de la ciutadania. 

La CUP segueix reivindicant que les úniques garanties per tenir una gestió justa i eficaç de la RGC és per una banda un sector públic fort, potent i on les treballadores tinguin condicions laborals adequades, i per una altra banda que des dels moviments socials se segueixi lluitant per l’efectivitat de la mateixa. 

19 de setembre de 2019