Escola d’Estiu 2019: inscripcions obertes!

Nacional

Les inscripcions a l’Escola d’Estiu 2019 ja estan obertes a l’espai escola.cup.cat


L’escola d’estiu de la CUP s’ha impulsat amb la voluntat de generar espais de debat de qualitat i profunditat sobre temes que enforteixen el nostre projecte polític. Aquest cap de setmana, doncs, ens servirà per dotar-nos d’eines que permetin afrontar el repte de construcció de sobiranies des del municipalisme amb més força. Enguany, l’escola d’estiuvol esdevenir el tret de sortida d’una aposta per construir sobiranies des del municipalisme socialista per recosir el país: eix central i fil conductor a través del qual es pensa l’escola d’estiu d’enguany. Pensarem com generar alternatives arrelades a l’àmbit local i municipal, posant en valor la feina feta per les nostres alcaldies aquests quatre anys, però sobretot que sigui una guia pels nous ajuntaments constituïts a on governi la CUP els propers quatre anys i per a tot el moviment popular.

Cal posar el focus en la recuperació i socialització de totes les sobiranies: econòmica i laboral, energètica, hídrica, reproductiva i de cures, alimentària, mobilitat. És necessari dotar-nos d’alternatives al poder corporatiu, contra la UE i contra l’estat espanyol i, per això faran falta molts 1 i 3 d’octubre unint desobediència institucional i civil. Al mateix temps, aquesta recuperació i millora de les condicions materials sobre la nostra vida ha de servir també per generar institucionalitat pròpia com a eina de contrapoder. En aquest sentit, els debats aniran dirigits a pensar i elaborar propostes des d’un feminisme per canviar-ho tot, des del marxisme i la qüestió colonial, de les lluites obreres des de la canadenca fins al capitalisme de plataforma, de la construcció d’un sindicalisme de classe i un contrapoder popular, de la crisi residencial i la resistència necessària, de la crisi climàtica i la necessitat de bastir un ecologisme anticapitalista o de la urgència d’una resposta a la repressió de l’estat.

Enguany ens trobem a Sabadell (Granja del Pas) a l’Escola d’estiu els dies 13 i 14 de setembre per fer possible l’alternativa que ve.

En aquest enllaç pots trobar tota la informació així com el formulari d’inscripcions.

19 d'agost de 2019