L’Esquerra Independentista fa una crida als moviments populars a ajuntar forces i a sortir al carrer per recuperar drets

Nacional

Denuncien que “el Parlament està avui buit de contingut, sotmès al 155 i al 135 i només podem confiar en la força de la gent”


En una roda de premsa celebrada avui a la plaça del Fossar de les Moreres de Barcelona, portaveus de les organitzacions de l’Esquerra Independentista han afirmat avui que “l’Onze de Setembre ha de ser el toc d’inici d’una ofensiva popular per recuperar drets que ens estan arrabassant”. Una de les portaveus, Mar Ampurdanés, ha deixat clar que “aquesta ofensiva no pot passar pel Parlament, sinó que passa per la gent, passa per la classe treballadora, i passa als carrers dels nostres pobles i ciutats”.

Els anuncis de les organitzacions anticapitalistes han estat molt dures contra el Parlament de Catalunya. Han afirmat que aquesta institució “està buida de contingut, sotmesa als articles 155 i 135 de la Constitució espanyola” i han assenyalat que “ni la Mesa del Parlament, ni el Govern de la Generalitat, estan disposats a plantar cara ni a ser veritablement útils no només per exercir l’autodeterminació, sinó de recuperar drets socials per a les classes populars d’aquest país”.

Segons Isabel Benítez “només podem confiar en la força de la gent i en l’organització popular de base”, motiu pel qual ha defensat que “els moviments populars hem d’ajuntar forces i unir reivindicacions, d’igual a igual”, i ha reblat que “sense dret a l’habitatge i dret al treball no hi ha autodeterminació, i sense autodeterminació les treballadores no podrem decidir el seu futur, ni com organitzar col·lectivament la nostra vida social i econòmica”.

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista, CUP, Endavant, Arran, COS, SEPC i Alerta Solidària, han fet una crida a la mobilització per l’Onze de Setembre i pel que esperen que sigui una tardor calenta, no només per la reivindicació independentista, sinó perquè, segons Benítez, “s’acosten temps d’una nova recessió econòmica, i la crisi sempre la paguem les treballadores”. Per això defensen l’unió de totes les lluites, “que el moviment per l’autodeterminació i independentista, sumi arreu dels Països Catalans amb els moviments feminista i ecologista, amb la lluita per un habitatge digne i contra la precarietat laboral, pels drets civils i polítics per a tothom”.

Sota l’eslògan “Perquè no continuïn decidint per nosaltres: als Països Catalans, autodeterminació” l’Esquerra Independentista organitza més d’un centenar d’actes polítics arreu del territori amb motiu de l’Onze de Setembre, i quatre manifestacions, la primera el 8 de setembre a Girona, i la resta el mateix Onze, pel matí a Lleida, i a Barcelona i a Reus, després de la manifestació que organitza l’ANC a Barcelona.

Les principals convocatòries són:

  • El 8 de setembre, a Girona, a les 18h a la Plaça del Vi, Manifestació “Horitzó República. Construïm Sobiranies ara”
  • L’Onze de Setembre, a Lleida, a les 12h a la plaça de la Paeria, manifestació de l’esquerra independentista
  • A Barcelona, a les 18:30h a Plaça Urquinaona, manifestació organitzada per l’Esquerra Independentista del Barcelonès
  • A Reus, a les 20h a la Plaça Mercadal, manifestació de l’Esquerra Independentista del Camp (EIC)

 

3 de setembre de 2018