L’esquerra independentista respon davant les detencions a Bunyola, Barcelona i Reus

Nacional

Davant l’operació repressiva que ahir va començar els Mossos d’Esquadra i que avui ha continuat amb la detenció de dos vaguistes més (un a Sants […]


Davant l’operació repressiva que ahir va començar els Mossos d’Esquadra i que avui ha continuat amb la detenció de dos vaguistes més (un a Sants i un a Granollers, en total ja en són set), la CUP i la resta d’organitzacions de l’esquerra independentista van fer públic un comunicat. L’operació va començar el dia següent de la detenció de 4 independentistes a Bunyola, a l’illa de Mallorca, a mans de la Guàrdia Civil, i el mateix dia que 250 persones rebien a València multes de fins a 6.000 euros per haver participat en la Primavera Valenciana. Totes les persones represaliades lluitaven contra les retallades.

Solidaritat contra les detencions d’escarni públic a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme les detencions que feia dies esperàvem. A Sant Andreu ha començat la ràzzia contra l’independentisme i els vaguistes que van sortir al carrer el passat 29 de març. Dos detinguts d’aquest barri i un tercer, al barri de Sants, un periodista de mitjans alternatius.

A una setmana de la clausura en silenci de la web de delació gràcies a l’efecte d’accions de dignitat d’alguns dels que hi apareixien i les divereses demandes interposades, el Departament d’Interior carrega amb ira. Acusacions d’associació il·lícita, integració a organització de criminals, desordres, danys i delicte contra l’exercici de drets fonamentals.

No és la primera vegada que Interior pretén actuar contra l’independentisme per la via de l’associació il·lícita. Així ho va intentar contra el moviment estudiantil, contra el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i ara ho torna a provar. Aquell intent no va reeixir i ara insisteixen en equiparar vaguistes amb criminals. Elevar el delicte de danys i desordres al d’associació il·lícita per justificar mesures punitives com la presó.

Mesures dures que respondrem amb contundència. Amb la solidaritat dels qui donem la cara. Dels qui no ens amaguem d’organitzar-nos per la llibertat d’aquest poble, de l’opressió espanyola i francesa sí, però també per deslliurar-nos dels qui emparen el saqueig dels diners públics sense vergonya i sense obrir cap investigació de cap mena.

Sabem on són els vertaders delinqüents i quin sistema els protegeix. Nosaltres vàrem fer Vaga, a la nostra manera, i la tornarem a fer.

Solidaritat amb les companyes que lluiten!

Signen el comunicat les organitzacions: Alerta Solidària, CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista), Maulets, El jovent independentista i revolucionari, SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), COS (Coordinadora Obrera Sindical), MDT (Moviment de Defensa de la Terra), Endavant – Organització Socialista d’Alliberament Nacional i la CUP (Candidatura d’Unitat Popular).

 

La CUP se solidaritza amb els detinguts a Bunyola

Ahir, dilluns 28 de maig, van ser detinguts quatre activisites independentistes a Bunyola (a Tramuntana de Mallorca). La CUP ha mostrat la seva solidaritat amb els repressaliats i exigeix al govern de Bauzá la posada en llibertat sense càrrecs. Les detencions es van produir en el marc d’una de les protestes que tenen lloc els darrers dies contra la política del govern autonòmic. Els manifestants protesten pels atacs a la llengua i pel pla de retallades de Bauzá. Les convocatòries van en augment els darrers dies, i per aquest motiu, Bauzá és ara custodiat per un grup d’elit de la Guàrdia Civil. La CUP denuncia els mètodes violents i contraris a la llibertat d’expressió del desplegament policial. Així mateix, fa una crida a continuar les protestes contra les mesures del govern balear.

30 de maig de 2012