Èxit de participació el 20J: Mataró ja camina cap a la independència

Nacional

La CUP felicita a tots els voluntaris i a totes les voluntàries que han fet possible l'èxit de la convocatòria del 20J. Sense la seva […]


La CUP felicita a tots els voluntaris i a totes les voluntàries que han fet possible l'èxit de la convocatòria del 20J. Sense la seva implicació no hagués estat possible. Gràcies al seu esforç durant aquests darrers mesos el 20J la ciutadania de Mataró ha pogut exercir el seu dret a decidir amb un resultat notable. (segueix la jornada a www.llibertat.cat, a l'Accent o al web de la Coordinadora de les consultes)

Quant als resultats, cal destacar la importància dels 23.006 vots (24%), amb 21.114 vots pel SÍ a la independència (93,92%). El còmput de vots a favor del SÍ supera amb escreix els  resultats que el 2007 van obtenir a les municipals els partits espanyolistes (PSC-PSOE i PP).

Considerem molt rellevant que el 20J Mataró s'hagi situat en l'actualitat informativa amb una notícia positiva, que deixa enrere els conflictes interns i que pren com a referents el dret de decidir i la democràcia directa i participativa.

La CUP pensa que és l'hora de dir prou a aquells que es creuen amb el dret de decidir per sobre de la voluntat del poble català; ara és l'hora de continuar la mobilització per tal d'exigir als nostres representants electes que recullin aquest clam social i s'impliquin en la creació de la nostra pròpia legalitat a partir de l'exercici del Dret d'Autodeterminació.

Finalment, la CUP fa una crida a la resta de forces del catalanisme per fer una unitat estratègica per la independència.

20 de juny de 2010