Figueres: La CUP demana responsabilitats polítiques a PSC i CIU per l’estació

Nacional

Fomento és qui no farà l’estació, però qui va voler tirar endavant aquest model han estat els últims equips de govern de la ciutat. El […]


Fomento és qui no farà l’estació, però qui va voler tirar endavant aquest model han estat els últims equips de govern de la ciutat. El passat 8 de juny va sortir a la llum pública l’anunci que Adif veia molt difícil acabar construint la nova estació intermodal a Vilafant.

Aquest fet s’afegeix a la complicada execució de la variant nord del tren convencional, que mai ningú ha estat disposat a pagar. Fa anys que des de les diferents administracions s’anuncia l’aposta clara cap a la mobilitat sostenible, però quan arriba l’hora de planificar les infraestructures al territori se n’obliden i tot s’acaba fent des d’una òptica centralista i de rendibilitat empresarial, en comptes de gestionar la mobilitat de les persones i mercaderies i intentar adaptar-hi les infraestructures a les seves necessitats.
En el cas del canvi d’estació a Figueres, aquest fet és especialment greu. Es van aconseguir més de 6.000 firmes que demanaven poder participar al procés de decisió del model ferroviari, i tot i ser més firmes que vots té qualsevol dels partits que hi ha a l'ajuntament, van decidir dilapidar el procés i no donar veu a la població. Tal i com ja va anunciar des del principi la plataforma Defensem el Tren, cada cop és més clar que tot plegat acabarà en un desori. Qui assumirà ara la responsabilitat del nyap que quedarà a la ciutat i a la comarca?
Diversos estudis encarregats per l’ajuntament demostraven que, a part de ser la opció més assenyada per acostar el tren a la població, soterrar les vies al centre era més barat econòmicament (bàsicament perquè s'evitaven totes les carreteres i vies noves que s'han de fer per comunicar la nova estació de Vilafant). Per què no se’ls va fer cas veient la crisi que s'acostava? De veritat no ho veien a venir? O és que uns i altres no gosen plantar cara i defensar els interessos de Figueres i la comarca?
Tot i que ara tots tiren pilotes fora apuntant cap a Fomento, la CUP de Figueres es vol recordar que la situació actual és responsabilitat de l’últim govern socialista i l’actual convergent de l’Ajuntament de Figueres, aquest últim amb la complicitat d’ICV. També el Departament de Política Territorial en té part de culpa. Ni uns ni altres han tingut la valentia per denunciar el disbarat que es volia fer a la ciutat, i han preferit mirar cap a un altre costat abans d’enfrontar-se a administracions superiors.
Un cop més demostren que treballen pels interessos dels seus partits i una elit empresarial, i no pas per una bona gestió adaptada a les necessitats del territori i la seva gent.
18 de juny de 2010