La Fiscalia investiga la CUP per la campanya del Referèndum de l’1 d’Octubre

Nacional

Avui ha declarat un membre del Secretariat Nacional durant aquell període davant del Fiscal


La CUP ha tingut constància recentment que la Fiscalia anticorrupció hauria obert una investigació a la CUP per dues partides pressupostàries del Grup Parlamentari de la legislatura XI destinades a la campanya pel Referèndum d’autodeterminació de l’1O, anomenada Sí, viure vol dir prendre partit. Concretament, les partides investigades i que sumen un total de 168.666,63 euros, fan referència a la publicació i presentació del llibre Referèndum 2017: la clau que obre el pany i el vídeo Ara comença el Mambo. 

En aquest sentit, després d’haver citat a testificar a diversos proveïdors de la formació durant la campanya del Referèndum, avui ha citat a declarar com a investigat a un membre del Secretariat Nacional en aquell període. Aquest membre del Secretariat Nacional, el nom del qual l’organització no vol que transcendeixi, ha declarat davant del Fiscal, a la Ciutat de la Justícia. 

En aquests moments, l’investigació es troba en fase de diligències per part de la Fiscalia espanyola i un cop finalitzada, aquesta decidirà si arxiva el cas o el presenta davant d’un jutge. Si el jutge hi veiés indicis de criminalitat, iniciaria un procés judicial contra la CUP i contra els seus òrgans col·legiats de presa de decisions, i en conseqüència, existeix la possibilitat que acabi havent-hi una imputació contra persones concretes que van formar part del Secretariat Nacional o del grup parlamentari, entre l’any 2016 i 2017. 

“És evident que ens trobem davant d’una nova mostra de la judicatura de l’estat espanyol de criminalitzar l’independentisme i perseguir la voluntat política d’un poble a prendre partit i autodeterminar-se”, ha assegurat la portaveu del grup de suport, ex membre del Secretariat Nacional i Tinent d’alcalde a Sant Cugat del Vallès, Núria Gibert. Davant dels fets, la CUP reafirma el seu compromís ferm de la CUP de reivindicar la seva participació i paper clau en la celebració del Referèndum de l’1 d’octubre i en la campanya d’agitació popular, que efectivament va dur a terme i determina que sense cap mena de dubte “ho tornaria a fer”. 

 

24 d'agost de 2020