Girona: Més de 5.000 persones participen en la manifestació independentista

Nacional

La marxa, convocada per la CUP, supera les expectatives i deixa fora de joc el bloc institucional La manifestació independentista de la Diada a Girona, […]


La marxa, convocada per la CUP, supera les expectatives i deixa fora de joc el bloc institucional La manifestació independentista de la Diada a Girona, convocada per la CUP i Maulets, amb el suport de múltiples organitzacions i col·lectius de les comarques gironines, ha aplegat més de 5000 persones, que s’han manifestat per la ciutat clamant per la independència dels Països Catalans, amb un clima festiu i reivindicatiu.

Colles geganteres i grallers han amenitzat la marxa, que ha concorregut pacíficament cridant lemes com ‘cap estatut ens farà lliures’, ‘autodeterminació’ o ‘independència’, i que ha estat la més massiva dels darrers anys.

Així, l’acte convocat per la CUP ha superat clarament les expectatives, i ha deixat fora de joc el bloc institucional que anava tot darrere, amb el suport de la majoria de partits parlamentaris, que tot just ha aplegat uns centenars de persones. Per la CUP, la massiva assistència a la manifestació convocada per l’esquerra independentista ha reflectit, com el 10J, la configuració d’un espai independentista que reclama la superació del marc estatutari i l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català; i ha esdevingut una nova lliçó a una classe política incapaç de reaccionar amb contundència i valentia en l’actual context polític. La CUP ha demostrat, així, l’encert de mantenir el lema i l’esperit independentista de la manifestació de la Diada un any més, més enllà de les pressions dels partits parlamentaris per rebaixar el discurs.

D’altra banda, les activitats organitzades per la CUP durant tot el dia a Girona han transcorregut amb normalitat i han estat secundades per centenars de persones. Just abans de la manifestació, s’ha celebrat un acte polític. Iñaki Gil de San Vicente, en nom de l’esquerra abertzale, ha fet un parlament en què ha defensat l’oportunitat que significa l’actual escenari obert recentment al país basc, i ha animat el poble català a continuar treballant per la independència. Un altre parlament, encarat al voltant de la crisi econòmica ha fet una denúncia de l’actual situació i la retallada de drets, i ha fet un crida a secundar massivament la vaga general del 29 de setembre. Finalment, Jordi Navarro, en nom de la CUP, i acompanyat dels principals membres de les diferents CUPs de les comarques gironines, ha remarcat la importància de treballar, des de la base, per la independència dels Països Catalans, per la qual cosa ha animat als assistents a implicar-se en el projecte de la CUP pensant en els comicis municipals del proper mes de maig. L’organització juvenil Maulets també ha realitzat un parlament, i l’acte polític s’ha clos amb la cantada dels himnes per part del music Francesc Ribera, Titot. Finalment, la Diada ha acabat amb el concert jove, que ha comptat amb la participació del grup Eina.

11 de setembre de 2010