Girona: La CUP critica l’acte institucional per celebrar el dia de la Constitució

Nacional

Proposa que es canviï el nom de la plaça que du el nom de la carta magna espanyola. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona […]


Proposa que es canviï el nom de la plaça que du el nom de la carta magna espanyola. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona es mostra contrària a la celebració d’un acte institucional a la ciutat per commemorar l’aprovació de la Constitució espanyola, com el que l’Ajuntament de Girona ha organitzat per avui a les 19h al Saló de Plens del consistori.

 

Critica que l’equip de govern any rere any programi aquest acte, i que un partit pretesament independentista com Esquerra, que forma part de l’equip de govern, permeti que se celebri. El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha declarat que ‘una figura com la constitució espanyola no ser reivindicada ni enaltida per cap ajuntament que es vulgui democràtic, i menys vista la sentència del Tribunal Consitucional contra l’estatut català’.

La candidatura també proposa que es canviï l’actual nom de la plaça de la Constitució, el qual titlla d’’insult al poble gironí’. Ja fa anys que tant la CUP com l’organització juvenil Maulets han apostat per aquest canvi de nom, i han realitzat nombroses accions simbòliques en aquest sentit.

3 de desembre de 2010