Girona: La CUP denuncia la desaparició de cartelleres públiques a Girona

La formació independentista exigeix a l’ Ajuntament un major control sobre les cartelleres municipals i el restabliment de les que han estat retirades. Fa molts […]La formació independentista exigeix a l’ Ajuntament un major control

sobre les cartelleres municipals i el restabliment de les que han estat

retirades.

Fa molts anys que a la ciutat de Girona es lliura una batalla constant amb l’ Ajuntament per demanar major nombre d’espais on els col·lectius locals puguin expressar les seves idees. Així, en aquesta línia, els darrers tres anys s’ha aconseguit que les cartelleres que es fan servir pels períodes electorals es quedin als carrers de Girona. Una “victòria” on la Candidatura d’ Unitat Popular va tenir un paper important després de diverses converses amb els regidors corresponents i el compromís d’aquests de respectar aquests espais publicitaris.

Malgrat tot, en els darrers mesos hem observat com el nombre d’aquests plafons/cartelleres ha anat a menys. Molts dels que estaven col·locats en carrers com Jaume I o Emili Grahit, la Plaça Catalunya o barris com Santa Eugènia han desaparegut. A més, hi ha barris de la ciutat que no en tenen cap. Creiem que aquesta situació ens torna a moments que ja havíem superat i que sols provoquen que, davant la manca d’espais on poder publicitar les seves activitats i feina, els col·lectius socials i organitzacions gironines es vegin obligades a buscar altres llocs on enganxar els seus cartells.

La CUP, doncs, exigeix a l’ Ajuntament de Girona que torni a col·locar els plafons i cartelleres retirades i que doti a la nostra ciutat dels espais publicitaris necessaris per a que la societat civil gironina pugui expressar lliure i públicament les seves idees.

Per altra banda, des de la CUP també volem denunciar que les cartelleres actualment existents es troben molts cops saturades de propaganda d’empreses privades que res tenen a veure amb el teixit associatiu de Girona.

Demanem a l’ Ajuntament que prengui mesures al respecte i que mantingui un major control sobre l’ús de les cartelleres municipals que, al nostre entendre, sols han d’estar al servei de la societat gironina.

Candidatura d Unitat Popula

3 de setembre de 2008