Girona: La CUP exigeix solucions urgents per aturar el tancament dels comerços afectats pel TAV

Nacional

Reclama un suport més decidit de l'Ajuntament als comerciants i veïns perjudicats per les obres. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona reclama més implicació […]


Reclama un suport més decidit de l'Ajuntament als comerciants i veïns perjudicats per les obres. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona reclama més implicació de l'equip de govern de la ciutat en la defensa dels interessos de veïns i comerciants en aquelles zones de la ciutat més afectades per les obres del TAV, principalment als barris de Sant Narcís, la Devesa i els entorns del Parc Central.

Des que les obres van començar hi ha un nombre considerable de comerços d'aquestes àrees que han hagut de tancar les seves portes.

Per això, per la formació independentista cal activar mesures de compensació per tal d'evitar més tancaments de petits comerços de barri, castigats també pels efectes de la crisi econòmica. En aquest sentit reclamen una implicació més decidida per part de l'equip de govern, i més fermesa amb ADIF i els responsables directes de les obres perquè ajudin a trobar solucions a aquesta problemàtica. Per Anna Pujolàs, de la CUP, cal que "el Pla de Dinamització Comercial i de Serveis de Santa Eugènia i Can Gibert tingui també en compte Sant Narcís i les zones afectades per les obres. Això hauria de ser una de les prioritats."

Finalment, la CUP torna a demanar que l'equip de govern que impulsi espais informatius transparents i eficaços, que millorin els mecanismes hi ha actualment, amb la finalitat que la població afectada, les entitats ciutadanes i les associacions de comerciants estiguin al corrent de l'evolució de les obres, i que les seves inquietuds i queixes siguin ateses i solucionades pels responsables tècnics i polítics del projecte.

23 de juliol de 2010