Girona: La CUP insta a l’Ajuntament de Girona a donar suport a la Vaga

Nacional

També vol que consistori exigeixi al govern espanyol la derogació de la reforma laboral. La CUP de Girona escalfa motors de cara a la vaga […]


També vol que consistori exigeixi al govern espanyol la derogació de la reforma laboral. La CUP de Girona escalfa motors de cara a la vaga general convocada pel proper 29 de setembre. La formació ha presentat una moció perquè sigui discutida al Ple Municipal de demà dia 14, en què demana a l'Ajuntament que doni suport a la mobilització i que exigeixi a Madrid la derogació de la reforma laboral.

Sobre aquesta iniciativa de l'executiu espanyol, la CUP denuncia que la "…retallada de salaris al sector públic, congel·lació de les pensions, eliminació de prestacions socials (com el xec nadó)… s'han vist acompanyades d'una reforma laboral que suposa una nova pèrdua de drets dels i les treballadores (rebaixa a la pràctica del cost de l'acomiadament que, a més, és finançarà en part amb diners públics, restricció del dret a la tutela judicial efectiva, restricció del dret a la negociació col·lectiva permetent a l'empresariat l'incompliment dels acords, etc)".

Per tot això, la CUP considera que les mesures adoptades pel govern espanyol, especialment la reforma laboral i la reforma del sistema de Seguretat Social, suposen una nova agressió dels drets socials de les classes populars. Per fer front a aquesta agressió, les organitzacions sindicals han convocat una vaga general pel proper dia 29 de setembre. Els independentistes consideren que "la mobilització (i la vaga n'és una expressió) és l'eina que tenen les classes populars, els i les treballadores, per tal de defensar i fer valdre els seus drets".

La CUP pensa que els Ajuntaments s'haurien d'implicar més en la defensa dels treballadors de cadascun dels municipis, fet pel qual la moció demana, en primer terme, que s'insti al Govern espanyol a fer un canvi de rumb en les polítiques per fer front a la crisi, que s'haurien d'encaminar cap a un canvi de model econòmic i produtiu "al servei de les classes populars i no als interessos d'aquells que precisament ens han dut a la crisi econòmica". En conseqüència, el text demana que l'Ajuntament insti el Govern espanyol a la derogació de la reforma laboral aprovada mitjançant el Reial Decret 10/2010, de 16 de juny i la llei que se n'ha derivat.

14 de setembre de 2010