Girona: La CUP presenta una moció en defensa de les celebracions amb foc

Nacional

La CUP de Girona ha presentat una moció al ple municipal on es demana la implicació de l'Ajuntament en la defensa de les festes tradicionals […]La CUP de Girona ha presentat una moció al ple municipal on es demana

la implicació de l'Ajuntament en la defensa de les festes tradicionals

amb material pirotècnic. Al text, la CUP demana que el consistori doni

ple suport a "totes les accions del govern de la Generalitat en les

negociacions que porti a terme amb el Govern Espanyol per tal de

garantir el caràcter singular dels elements festius de cultura popular

i tradicionals catalans".

La ciutat de Girona compta amb una llarga tradició de celebracions populars on s’han usat materials pirotècnics. Actualment, el grup ‘els Diables de l’Onyar’ desenvolupa una important tasca en aquest sentit. L’entitat és la responsable de la celebració del Correfoc, un dels actes més populars i participatius de les Fires de Sant Narcís. És per aquesta raó que la CUP de Girona s’ha mostrat alarmada davant de l’anunciada aplicació de la normativa europea que prohibiria aquest tipus de manifestacions culturals.

La moció presentada també demana al consistori que doni suport al manifest “Per la defensa dels grups de cultura popular i tradicional catalana, amb ús de materials pirotècnics” elaborat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

10 de febrer de 2009