Girona: La CUP presenta una moció contra la Fundació Príncep de Girona i pels valors republicans

Nacional

La CUP de Girona es dirigeix a IC i ERC de Girona perquè es posicionin contra la Fundació Príncep de Girona i a favor dels valors […]La CUP de Girona es dirigeix a IC i ERC de Girona perquè es posicionin contra la Fundació Príncep de Girona i a favor dels valors republicans.  La força independentista ha presentat una moció al respecte.


La Candidatura d'Unitat Popular de Girona ha iniciat en els darrers dies una campanya pública que ha de permetre als ciutadans mostrar el seu rebuig a la nova Fundació Príncep de Girona. En el marc de la iniciativa, l'entitat durà al ple municipal una moció que demana al consistori una sèrie de mesures simbòliques, que ajudin a dignificar la memòria republicana. En el text, la CUP recorda que la monarquia vigent és una imposició franquista i, com a tal demana al ple que es retiri la fotografia del monarca de l'Ajuntament. També exigeix que no s'instrumentalitzi la ciutat per promocionar la Corona i que, en conseqüència, es faci una declaració contrària a la Fundació Príncep de Girona.

En el setantè aniversari de l'ocupació feixista de la ciutat, els independentistes volen que aquestes accions serveixin per restituir la memòria dels afusellats i  repressaliats pel règim dictatorial.  La CUP intenta que aquells partits presents al consistori que es reivindiquen de tradició republicana – especialment IC i ERC – ajudin a tirar endavant aquestes propostes.  La CUP ha pogut percebre en els darrers dies el descontentament de la base d'aquests partits, que no han encaixat bé que alguns dels seus líders s'hagin mostrat favorables a la creació de la Fundació.  Segons la portaveu de la CUP, Anna Pujolàs "ERC i IC poden fer-se seva la proposta, ja que només exigeix fidelitat als principis fundacionals dels dos partits".


Quan es va saber la notícia sobre la Fundació, la CUP ja va fer públic una primera reacció, en què convidava a tothom a fer enviaments de queixa a les entitats responsables del tracte amb la Corona.

31 de març de 2009