Girona: La CUP reclama que l’11 de Set. mantingui l’esperit de reivindicació per als PPCC

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Maulets de Girona reclamen que l'Onze de Setembre mantingui l'esperit de «lluita» i «reivindicació» de la sobirania dels Països […]
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Maulets de Girona reclamen que l'Onze de Setembre mantingui l'esperit de «lluita» i «reivindicació» de la sobirania dels Països Catalans. Així ho recordarà l'entitat en el manifest titulat La lluita de cada dia…, que es llegirà abans de la manifestació de l'Onze de Setembre a Girona.
Propugnen la necessitat d'avançar «cap a la República independent, democràtica i federal dels Països Catalans». La CUP critica les contínues ingerències dels estats francès i espanyol, a més de considerar que ni l'Estatut ni la Constitució permeten obtenir l'objectiu final de la independència. S'han programat actes durant tota la Diada, l'acte polític començarà a les set de la tarda a la plaça Catalunya, abans de la manifestació.

L'ESTELADA, A GIRONA

ERC, amb CiU, que s'ha adherit a la moció, proposarà avui en el ple de Girona que onegi l'estelada a l'ajuntament durant la Diada. Els republicans volen homenatjar el centenari de la bandera estelada que va impulsar Vicenç Albert Ballester. En la moció també es demana que es dediqui un carrer o plaça a aquest patriota català. En un fotomuntatge a la revista Ciutadania, ERC ja fa onejar la bandera estelada al consistori. La CUP es concentrarà aquesta tarda la plaça del Vi, a favor que el consistori pengi l'estelada. Els republicans fan avui un sopar amb Oriol Jonqueras.


 FONT: EL PUNT

9 de setembre de 2008