Girona: La CUP sol.licita posar el nom de Maria Laffitte a un equipament musical municipal.

Nacional

El passat divendres 15 de febrer de 2008, la cantant catalana Maria Laffitte i Masjoan, de 59 anys, morí afectada per una malaltia a l'Hospital […]El passat divendres 15 de febrer de 2008, la cantant catalana Maria Laffitte i Masjoan, de 59 anys, morí afectada per una malaltia a l'Hospital Josep Trueta de la ciutat de Girona.Maria Laffitte, nascuda a Roda de Ter l'any 1949, fou una de les impulsores del moviment de la Nova Cançó catalana i una activista dels moviments ecologista, pacifista, catalanista i feminista.


 Als divuit anys, amb la cançó A cara o creu, va quedar segona amb Lluís Llach al I Festival de la Cançó de Barcelona, el mateix any que gravà el seu primer disc, amb 18 anys, anomenat "Cançons Occitanes". L'any 1968, va rebre el premi del Disc Català de l'any. De la seva discografia sobresurten els seus treballs: Varietat de varietats, 1973, i Hello, Dolors!, 1975.


Laffitte participà en els grups Els trobadors, Ara va de bo, La Corranda, L’Arc en el Cel, Orquestra Simfònica de la Canya, Ensemble Llull, Joi de Trobar; a més de col·laborar amb altres formacions d'arreu del món. També destacà per ser cofundadora del festival de música tradicional Tradicionàrius.

12 de març de 2008