Jaume Soler encapçalarà la llista de la CUP per a les eleccions municipals de Terrassa

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Terrassa han anunciat aquest dijous les persones que encapçalaran la llista per a les eleccions municipals del proper 29 […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Terrassa han anunciat aquest dijous les persones que encapçalaran la llista per a les eleccions municipals del proper 29 de maig. Qui anirà al capdavant serà Jaume Soler. A la segona posició de la llista hi ha Arnau López; la tercera és Rosa Camps; el quart, Joan Roig, i la cinquena és Marga Salvador.

La formació ha fet públic les cinc primeres persones de la llista davant de la seu d’Unnim a la ciutat (Rambla d’Ègara). Ho ha fet davant de l’entitat financera per tal de denunciar el gran nombre de desnonaments que es produeixen cada dia. “Als Països Catalans hi ha uns 30 desnonaments diaris i això és una situació penosa”, ha dit Jaume Soler.

Les CUP de Terrassa també han anunciat els eixos principals del seu programa electoral, en què destaca la lluita contra la crisi econòmica amb mesures que afavoreixin els drets socials. En concret, la formació ha dit que “en un context de retallades per part del govern espanyol i d’una mala situació econòmica cal fer actuacions concretes des dels Ajuntaments”. Alguns exemples de propostes han estat el rebuig a la reforma de les pensions, afavorir la situació dels aturats amb descomptes als transports públics i facilitats en altres àmbits, aturar la privatització de la sanitat i “afavorir un model econòmic més just”, potenciant les cooperatives i el comerç de proximitat”, ha explicat el número dos de la llista, Arnau López. Ha afegit que les CUP defensen la democràcia representativa i que per a elaborar el seu programa obriran un procés de debat per a fer propostes. A més de les idees socialistes que defensa la formació, també ha explicat que la seva proposta abasta la defensa de la “catalanitat desacomplexada des de l’Ajuntament”.

No es presentaran amb SI ni ERC

El cap de llista de les CUP ha explicat que Solidaritat catalana per la Independència (SI) els va proposar presentar-se conjuntament i també amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les properes eleccions municipals, però que les CUP van creure que la millor opció era anar per la seva banda ja que, com ha dit Soler, abans de les eleccions no era un bon moment.

A l’acte de presentació de la llista de les CUP per Terrassa hi ha estat present en Quim Arrufat, regidor de les CUP a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i un dels 27 regidors que la formació té en 19 municipis catalans.

 

Font: http://www.aterrassa.cat

4 de febrer de 2011